september 1, 2020

Jogurti Mlekarne Celeia za 3300 prvošolcev

Prvi šolski dan je prvošolcem polepšala tudi Mlekarna Celeia, ki je skoraj 3300 novopečenim šolarjem, v družbi Mlečne kraljice Teje Žogan in spletnega vplivneža Žige Kukoviča, razdelila zdravo malico. Prejeli so jo tudi učenci iz šol v naših krajih.

Teja in Žiga sta bila na prvi šolski dan zaposlena z dostavljanjem jogurtov v osnovne šole. (Foto: Mlekarna Celeia)

Namen akcije, v kateri so prvošolcem razdelili jogurte Oki Doki, narejene iz mleka iz slovenskih kmetij, je bil, kot so sporočili iz Mlekarne Celeia, otrokom sporočiti, da je zdrava in uravnotežena prehrana slovenskega porekla izredno pomembna. Na poziv se je sicer odzvalo 71 slovenskih osnovnih šol. Izbrali so jih 10 in jim razdelili toliko jogurtov, kolikor imajo prvošolčkov.

Mlečna kraljica, ki letos prihaja s Ponikve pri Šentjurju, Teja Žogan in spletni vplivnež Žiga Kukovič sta v naših krajih obiskala Osnovno šolo Franja Malgaja Šentjur, I. Osnovno šolo Žalec, Osnovno šolo Ob Dravinji Slovenske Konjice, Osnovno šolo Lava Celje in Osnovno šolo Polzela.

Prvošolcev zaradi zaščitnih ukrepov, ki veljajo zaradi novega koronavirusa, sicer nista srečala, je pa Teja Žogan izkušnjo opisala takole: »Bilo je zabavno, a drugače, saj prvošolcev nisva obiskala v njihovih razredih, kar zaradi ukrepov ni mogoče. A vseeno sem prepričana, da sem uspela prenesti enega od motov mojega poslanstva, to je osveščati o pomenu zdrave in celovite prehrane v življenju vsakega posameznika.«

Žiga Kukovič, spletni vplivnež, ki ga mladi poznajo po zabavnih videih na TikToku, je poudaril, da ga veseli, da lahko pomaga pri osveščanju o pomenu zdrave prehrane slovenskega porekla. »Prav to zavedanje moramo vsi skupaj širiti med vse generacije, tudi tiste, ki so najbolj aktivne na družbenih omrežjih, kjer delujem tudi sam,« je še dodal. (EP)