junij 24, 2018

Prislužili so si obisk na radiu

Radio Štajerski val letos praznuje. 65 let imamo in ob obletnici smo se odločili praznovati tudi v družbi mladih, ki jih delo na radiu zanima. K sodelovanju smo povabili osnovnošolce, ki so posneli zanimive prispevke, za nagrado so si prislužili obisk na našem radiu.

Skupinica osnovnošolk iz OŠ Dramlje z mentorico Mirjano Purnat nas je obiskala tik pred začetkom počitnic.

Pripravili zanimive radijske prispevke
Ker si radijci Štajerskega vala želimo delo na radiu približati in ponuditi tudi mladim poslušalcem, ki bodo nekoč morda postali naši sodelavci, smo mladim novinarjem in novinarkam iz OŠ Dramlje, OŠ Lesično, II. OŠ Rogaška Slatina in OŠ Šmarje pri Jelšah posodili naše snemalnike, jih na kratko usmerili, nato pa pustili njihovi domišljiji in raziskovalnemu duhu prosto pot. Nastala je cela vrsta odličnih radijskih prispevkov, ki smo jim v maju z veseljem prisluhnili v našem radijskem programu.

Kakšen je 'pravi' radio?
Zadovoljni z odzivom in nastalimi prispevki smo se odločili, da vse mlade novinarje povabimo na obisk v naše radijske prostore. Po eni strani kot nagrado za njihovo ustvarjalno delo, po drugi strani tudi zato, da jim približamo delo na radiu. Tako je bil junij pri nas mesec obiskov. Navdušene nadobudne radijske novinarje, napovedovalce oziroma tehnike smo ob spoznavanju naše ekipe in radijskega dela popeljali skozi vse naše prostore in jih povabili tudi v studio. Gotovo je vsem ostal še kako v spominu prvi stik z radijskim etrom in kar nekaj parov oči se je – ko je ugasnila zelena lučka »on air« - kar iskrilo od navdušenja in doživetega adrenalina. V pripetih posnetkih prisluhnite, kako so se odrezali v živo v etru naši mladi gostje. Hvala vsem za sodelovanje in upamo, da je med njimi tudi kdo, ki bo čez nekaj let postal naš radijski sodelavec ali sodelavka. (AK)

Kaj so posneli naši mladi "sodelavci"?
O ŠTAJERSKEM VALU TUDI UČENCI II. OŠ ROGAŠKA SLATINA
S ŠTAJERSKIM VALOM PRAZNUJEJO TUDI MLADI DRAMELJČANI
ŠMARSKI UČENCI PONOSNI NA SVOJI RADIJKI
UČENCI OŠ LESIČNO V VLOGI RADIJCEV

Galerija slik

Datoteke

OŠ DRAMLJE - mentorica Barbara Krajnc

OŠ DRAMLJE - mentorica Mirjana Purnat

OŠ LESIČNO - mentorica Gordana Salobir

OŠ ŠMARJE - mentorica Monika Javornik