februar 5, 2020

Kaj odpuščanja v Steklarni Rogaška pomenijo za bodoče steklarje in tehnike steklarstva?

Steklarna Rogaška je v preteklih šolskih letih nudila kadrovske štipendije in vajeništvo dijakom Šolskega centra Rogaška Slatina. Preverili smo, kakšno sodelovanje s steklarno si v šolskem centru obetajo po napovedanih odpuščanjih.

Sodelovanje med Steklarno Rogaška in Šolskim centrom Rogaška Slatina naj bi ostalo kljub napovedanim odpuščanjem. (Foto: Štajerski val)

Šolski center Rogaška Slatina je pred dvema letoma uvedel vajeniški program steklar. V tem šolskem letu se je vanj vpisalo 9 dijakov. Za prihodnje leto bodo razpisali 26 mest. Imajo tudi program tehnik steklarstva, kamor se je to šolsko leto vpisalo 31 dijakov, razpisanih mest pa bo tudi v prihodnjem letu 28.

Zato novica o napovedanih odpuščanjih v Steklarni Rogaška ni ugodna. Ravnateljica šolskega centra Dubravka Berc Prah pravi:

Ampak:

Spomnimo, v steklarni so napovedali ukinitev do 200 delovnih mest. V sindikatu in vodstvu pričakujejo, da bo več o tem, katera delovna mesta bodo ukinili in v kolikšni meri, znano po jutrišnjem sestanku. (TMG)