maj 8, 2015

Kaj prinaša letošnji Maraton z dušo?

Konjiške ulice bodo zadnjo septembrsko nedeljo znova preplavili ljubitelji rekreativnega teka. Priprave na 3. Konjiški maraton, ki so mu nadeli ime Maraton z dušo, so v polnem teku. Prijave že zbirajo. Nas pa je zanimalo, ali se obetajo novosti?

Lani jih je po konjiških ulicah teklo 900, letos jih organizatorji pričakujejo več (foto: Konjiška atletska šola)

Pridobili status državnega prvenstva
Organizator, Konjiška atletska šola (KAŠ), napoveduje pester rekreativni športni dogodek, ki bo nekoliko drugačen od prvih dveh. Želijo si še boljšo udeležbo kot lani, ko si je tekaške copate nadelo nekaj več kot 900 rekreativcev različnih generacij iz vseh koncev Slovenije. Dosedanjima tekaškima progama - ena je dolga 21, druga pa 10 kilometrov - bodo dodali še 5-kilometrski rekreativni tek. V Konjiški atletski šoli s posebnim zadovoljstvom poudarjajo, da so 10-kilometrsko progo oplemenitili s statusom državnega prvenstva. Atletska zveza Slovenije jim je s tem, kot še pravijo, dokazala, da ceni njihova prizadevanja za kakovostno izvedbo tekaške prireditve.

Tekači mimo vinorodnih Škalc
Konjiški maraton odlikuje razgibana tekaška proga. Udeleženci bodo tekli po Dravinjski dolini. Štartno-ciljni prostor je na Mestnem trgu, od tam proga pelje mimo vinorodnih gričev v Škalcah, do mesta Zreče. Tam bodo zavili nazaj proti Konjicam, mimo vznožja Konjiške, po starem mestnem jedru do ciljne črte, kjer so bili tekači tako lani kot predlani deležni bučnih pozdravov številnih gledalcev. Poleg nagrad organizatorji napovedujejo še pester družabni program. In napovedujejo, da bodo obdržali oba krajša teka – Tek občanov ter Tek šolarjev. In s tem ohranili dobrodelno noto dogodka. Del izkupička od prijavnin bodo znova namenili v sklade osnovnih šol na Konjiškem. (BF)