junij 14, 2022

Kaj prinaša Šentjursko poletje?

Letošnje poletje v občini Šentjur bodo popestrile prireditve pod skupnim naslovom Šentjursko poletje. Obeta se več kot 30 dogodkov, zanimivih za različne okuse in različne generacije.

Zloženka, v kateri je zbrano vso dogajanje Šentjurskega poletja. (Foto: Štajerski val)

Šentjursko poletje prinaša pestro paleto dogajanja. Župan občine Šentjur Marko Diaci razlaga:

Prvi dogodek Šentjurskega poletje je bil nedeljski večer pravljičnega popotovanja skozi orientalsko glasbo in ples. Naslednji bo konec tega tedna – sobotna poletna muzejska noč, ko bodo vrata odprle številne muzejske zbirke, ob tem bo tudi koncert etno-jazz skupine Pocket Edition z gostom Primožem Pečarjem. V nedeljo bodo v Šentjurju proslavili dan državnosti – s koncertom Pihalnega orkestra Šentjur in gosti, Vudlenderji.

Šentjursko poletje zatem dogodke prinaša še vse do 9. septembra. Izpostavimo nekaj tradicioalnih dogodkov, kot so Kresna noč ob Slivniškem jezeru, Ramna jazz, Dobrinska noč, Epik komični večeri, mednarodna poletna pevska delavnica Broadway I love, poletni kino na prostem, keltski dan na Rifniku, Guzajev pohod, Angelska nedelja na Planini pri Sevnici in Grobelnofest na Gorbelnem. Podroben program prireditev najdete TUKAJ, zloženko pa so vsa gospodinjstva prejela tudi na dom. (AD)