Kaj v Termah Dobrna prinaša jesen?

30.09.2019

V Termah Dobrna se obeta butični hotel. (Foto: Terme Dobrna)

Poletni meseci so za nami. V Termah Dobrna so v njih zabeležili več kot 90-odstotno zasedenost. Podoben obisk si obetajo tudi v jesenskih mesecih, do konca leta pa se pri njih obeta tudi nekaj novosti.

V Termah Dobrna so samo v avgustu zabeležili okoli 12.000 prenočitev. Sicer pa so bile njihove zmogljivosti vse poletje več kot 90-odstotno zasedene. Večina gostov je bila iz Slovenije, 70 odstotkov. Med tujimi so prevladovali nemški in italijanski gostje, sledijo jim turisti iz Avstrije, s Hrvaške in Češke.

Na mesec so tako v Termah Dobrna imeli več kot 3000 gostov. Ob tem direktor Leon Tomašić pravi:

Podobne številke pričakujejo tudi v jesenskih mesecih:

V nekdanji upravi bo butični hotel
V Termah Dobrna pa se obetajo tudi novosti. V letošnjem letu za naložbe namenjajo 1,4 milijona evrov. Prvo so že začeli, gre za revitalizacijo objektov, ki so pod spomeniškim varstvom. Tako želijo poudariti tradicijo term, ki sega v leto 1403. Gre za stavbo iz leta 1826, kjer bodo uredili nadstandardno namestitev, butični hotel. Ob tem Tomašić dodaja:

Prav tako po višjem nivoju namestitev povprašujejo njihovi gostje, ki vse bolj iščejo doživetja. Prenova bo končana še letos ali v začetku prihodnjega leta. (TMG)
Štajerski val v sliki