oktober 3, 2018

Kako bi Kozje vodil županski kandidat Peter Kozmus?

V Kozjem se je v predvolilnem boju aktualni županji Milenci Krajnc pridružil Peter Kozmus. Svojo vizijo za vodenje občine je predstavil na današnji novinarski konferenci.

Peter Kozmus pravi, da je občina Kozje preveč zaspana, a ima mnoge potenciale. (Foto: Štajerski val)

Nestrankarski, a s podporo več strank
Dr. Peter Kozmus
je širše poznan kot raziskovalec in čebelar ter podpredsednik svetovne čebelarske organizacije Apimondia, sicer pa ima svoje čebelarstvo na Pilštanju. Za kandidaturo se je odločil, ker je prepričan, da lahko občino vodi bolje, kot je bila vodena do sedaj. Pravi, da so njegova prednost predvsem izkušnje v sodelovanju z državo in mednarodnimi institucijami. Ker je bil zaradi dela veliko odstoten iz Kozjega, pa se zaveda, da ga volivci ne poznajo dobro. Pravi, da bo župansko funkcijo opravljal profesionalno oziroma vsaj v 80 odstotkih. Kaj pa so glavne točke njegovega programa?

Na volitve se podaja kot nestrankarski kandidat. Svojo podporo pa so mu že izkazale tri stranke – SDS, SD in DeSUS. Kozmus pravi, da:

Peter Kozmus kandidira brez liste občinskih svetnikov. Pravi, da si ob morebitni zmagi želi aktivnih in samoiniciativnih svetnikov, obljublja pa, da je pripravljen sodelovati z vsemi. (TMG)