julij 20, 2017

Kakšen bo nov konjiški vrtec?

Sredi Slovenskih Konjic raste nov vrtec. Iz tedna v teden je bolj vidno, da bodo imeli malčki in zaposleni v njem izvrstne pogoje. Za celovito prenovo objekta in gradnjo prizidka je občina zagotovila več kot 2 milijona 200 tisoč evrov. Trak bodo prerezali čez približno štiri mesece.

Takšna je nova zunanja podoba vrtca na Prevratu v središču mesta. Še nekaj mesecev bo potrebno počakati na prenovo starega dala in ureditev okolice.

Zaključena prva faza, začenja se druga
Spomnimo, da je konjiška občina dala na javnem razpisu zaupala podjetju GIC Gradnje iz Rogaške Slatine. Prenova je razdeljena v dve etapi. Prav te dni se zaključuje prva - gradnja prizidka in začenja druga - rekonstrukcija starega objekta. Nov vrtec bo imel 13 oddelkov, v njem bo centralna kuhinja, iz katere bodo s hrano oskrbovali vse vrtčevske enote po konjiških krajevnih skupnosti, izjema je le tepanjska, ki ima svojo kuhinjo. Nov in adaptiran del vrtca bo povezoval zastekljen hodnik, ki bo imel izhod na igrišče. Malčki bodo imeli na razpolago tudi pokrito teraso. Igralnice bodo sodobno opremljene, ob njih bodoo garderobe, umivalnice, sanitariji in spremljevalni prostori za otroke in zaposlene ter shrambe. Osrednji povezovalni hodnik se bo delno iztekel v vetrolov na vzhodni strani objekta. Avla pod severnim vetrolovom se bo po potrebi lahko združila s športno igralnico. Le-ta ima namesto klasične stene predvideno zložljivo steno, ki meji na avlo. Izvajalec del se je v pogodbi zavezal, da bo z deli končal do konca letošnjega novembra. Za zdaj gre vse po načrtih. (BF)