marec 17, 2020

Kam, če potrebujete zobozdravnika?

Zaradi visoke rizičnosti dela v zobozdravstvu je Ministrstvo za zdravje v vsej Sloveniji vzpostavilo le 7 vstopnih točk za paciente z nujnimi zobozdravstvenimi težavami. Za naše kraje jo izvajajo v Zdravstvenem Celje, in sicer v ambulantah v Celju in na Dobrni.

Zobozdravniki opravljajo le nujne zobozdravstvene storitve. (Foto: Pixabay)

Za obolele za koronavirusom posebna ambulanta
V času izrednih razmer so mogoče le nujne zobozdravstvene storitve, vse ostale nenujne storitve pa so do nadaljnega odpovedane. Ena izmed vstopnih točk je Zdravstveni dom Celje, od koder so sporočili, da bodo obravnave v dveh ločenih ambulantah. Tiste, ki potrebujejo nujno zobozdravstveno oskrbo in so sicer zdravi, v zobozdravstveni dežurni ambulanti v Celju, tiste, ki nujno potrebujejo zobozdravniško pomoč in so oboleli z novim koronavirusom pa v dislocirani zdravstveni enoti Zdravstvene postaje Dobrna. Vsi bolniki se morajo najprej posvetovati s svojim osebnim zdravnikom, ki jih napoti v dežurno ambulanto. Najava je obvezna, razen pri bolnikih, ki nimajo izbranega zobozdravnika.

Poleg Celja bo nujna zobozdravstvena storitev le še v zdravstvenih domovih Ljubljana, Maribor, Kranj, Novo mesto, Koper in Nova Gorica.