december 31, 2019

Kam na silvestrovanja na prostem?

Več deset tisoč Slovencev bo novo leto pričakalo na silvestrovanjih na prostem. Številna bodo tudi v naših krajih. Preverili smo, ob katerih skupinah boste odštevali zadnje sekunde do novega leta. Pa tudi, kje bodo otroška silvestrovanja.

Pravljično Celje je prineslo številne koncerte, ki so dodobra napolnili Krekov trg. Vrhunec bo nocošnje silvestrovanje na prostem z Mambo Kingsi. (Foto: FB Pravljično Celje / Gregor Katič)

Za različne glasbene okuse
Največje silvestrovanje na Celjskem je že tradicionalno v Celju, kjer bo zabava v Mambo Kingsi. V Šentjurju bodo igrali Kozjanski lumpi, v Rogaški Slatini se boste zavrteli ob Slovenskih zvokih, v Podčetrtku ob ansamblu Ljuba Užmaha. V Žalcu bo za silvestrsko zabavo skrbel Happy band, v Velenju Pop Design. Silvestrovanji na prostem bosta tudi v Slovenskih Konjicah, kjer bodo igrali Orignial Pohorci, ter v Slovenski Bistrici, tam bo zabava z Igorjem in Zlatimi zvoki.

Največ ljudi v Ljubljani in Mariboru
In v dveh največjih slovenskih mestih? Tam bo zabava na več prizoriščih. V Ljubljani bodo Kingston, Luka Basi, Omega Sun, Alo!, Stari, Srd, Niet, Špičikuc Orchestra, Neisha, Ansambel Ceglar, Fredi Miler ter Come Back Band. V Mariboru pa bodo tokrat silvestrovali v družbi skupin Groovocado in Big Foot Mama. Pripravljajo tudi zabavo z DJ-em, prav tako bo silvestrovanje na drsalkah.

Kam na otroško silvestrovanje?
Že čez dan se obeta tudi nekaj otroških silvestrovanj. Eno največjih otroških silvestrovanj bo dopoldne v Celju. V pravljično deželo prihajajo pravljični junaki s pravljičnimi vilami. Že tradicionalno bodo v knežje mesto vozili vlaki iz Maribora in Velenja. Zadnje sekunde leta bodo otroci odštevali točno opoldne. Otroško silvestrovanje bo v tudi v Šentjurju, ob 17-ih, prepleteno bo predvsem s plesom. Že uro prej pa bodo novo leto pozdravili v Podčetrtku, tamkajšnje otroško silvestrovanje bo na drsališču pri osnovni šoli. (AD)