junij 16, 2018

Kam po osvežitev na Konjiškem?

Po napovedih vremenoslovcev so pred nami sončni in toplejši dnevi. Kmalu bomo torej iskali priložnosti za osvežitev. Morda že danes. Tudi na bazenih. V konjiški občini imajo dva - na Zbelovem prav danes odpira vrata, bazen v Slovenskih Konjicah pa dobiva novo podobo.

Lanski utrinek z bazena na Zbelovem, nanj ne zahajajo le prebivalci konjiške občine, ampak tudi iz sosednjih. (Foto: A.M.)

Bazen na Zbelovem že vabi, v Slovenski Konjicah bo prihodnje poletje
Bazen v Slovenskih Konjicah, star je bil skoraj 70 let, so pred dnevi začeli rušiti. Konjiška občina je tako začela prvo etapo celovite prenove bazenskega kompleksa, ki naj bi bila končana čez leto dni. Za njegovo rušenje je občina na javnem razpisu izbrala domače podjetje Gradnje Marguč. Te dni odstranjujejo plavalni bazen, dva otroška ter kompenzacijske bazene. Približno 49 tisoč evrov vredna dela morajo biti končana do 20. julija. Kmalu zatem se bo začela druga faza celovite rekonstrukcije - gradnja novih, bolj funkcionalnih objektov, zato na občinski upravi že pripravljajo javni razpis za izvajalca teh del. Župan Miran Gorinšek upa, da bodo dela potekala po predvideni časovnici in ne bo več prihajalo do zamud. "Mesec in pol smo izgubili pri izbiri projektanta. Na razpis se je namreč prijavil le in ponudnik z vrtoglavo, 100 tisoč evrov vredno ponudbo. Takšen znesek je bil za nas nesprejemljiv, zato smo nekoliko spremenjen razpis ponovili ter prejeli bistveno nižjo ponudbo, v višini 27 tisoč evrov," pojasnjuje Gorinšek v spodnjem posnetku. Medtem, ko bodo to poletje na bazenu v Slovenskih Konjicah brneli delovni stroji, pa boste prebivalci s Konjiškega in okolice lahko osvežitve deležni v bazenu na Zbelovem. Tam ste dobrodošli že danes. (BF)

Datoteke

ŽUPAN O PRENOVI BAZENA