oktober 3, 2019

Kam v tokratnem Tednu restavracij?

Bliža se že tradicionalni Teden restavracij. Od 11. do 20. oktobra boste lahko v izbranih restavracijah za enotno ceno – 19 evrov – uživali ob vrhunski kulinariki. Rezervacije že zbirajo.

Kaj boste dobili na krožnik, bo odvisno od restavracije, ki jo boste obiskali. Utrinek je z enega od krožnikov konjiške gostilne Grič. (Foto: Grič)

Najmanj trije hodi 
V tokratnem Tednu restavracij sodeluje 100 restavracij iz vse države. »Akcija Teden restavracij promovira vrhunsko slovensko kulinariko. V njo so vključene najboljše slovenske restavracije in chefi, ki dvakrat letno – spomladi in jeseni – v desetih dneh najbolj kulinaričnega tedna v letu v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v najmanj treh dejanjih – hodih,« razlagajo organizatorji in poudarjajo, da lahko v akciji sodelujejo samo najboljše slovenske restavracije.

Kakšna ponudba v Savinjski regiji? 
Na zemljevidu restavracij, ki bodo vaše brbončice razvajale za enotno ceno 19 evrov, jih je tudi kar nekaj iz Savinjske regije. Iz Celja sodelujejo gostilne Francl, Oštirka in Pri kmetec ter Hotel Evropa. V Laško vabi Pavus, v Novo Celje Galerija okusov. V Rogaški Slatini boste za 19 evrov jedli v restavraciji Keiser in gostišču Jurg, že tradicionalno bo teden restavracij tudi pri Amonu v Olimju. Iz Slovenskih Konjic sodeluje gostilna Grič, iz Loč restavracija Ob železnici, vabijo pa vas tudi na Dobrno – v gostilno Triglav. Ponudbo ostalih restavracij najdete TUKAJ. (AD)