marec 14, 2019

Kar nekaj novosti v poljčanskem domu starejših

Stanovalci Doma dr. Jožeta Potrča v Poljčanah imajo še boljše pogoje za bivanje. Dom ima prenovljeno osrednjo avlo z recepcijo, delovno terapijo, domsko kavarno ter še nekaj dodatnih spremljajočih prostorov. To pa ni edina novost, ki smo jo opazili med včerajšnjih obiskom.

Ob prihodu v Dom dr. Jožeta Potrča boste naleteli na prostornejšo in očem prijaznejšo recepcijo. Še nekaj utrinkov si poglejte v spodnji galeriji.

Dom se razvija, porajajo se novi izzivi
V Domu dr. Jožeta Potrča te dni prejeli že drugi certifikat kakovosti E-Qalin. Z njim dokazujejo vse standarde kakovostne domske oskrbe. K temu v veliki meri pripomorejo tudi prostorski pogoji. Zato so lani jeseni začeli prenavljati osrednjo avlo. Novosti so stale približno pol milijona evrov, ki jih je v celoti zagotovil socialnovarstveni zavod sam. In kako so z bolj barvito, svetlo in prostornejšo avlo, delovno terapijo, recepcijo in kavarno zadovoljni stanovalci?

V domu uvajajo tudi Demenci prijazno točko. Od 354 stanovalcev v obeh njihovih enotah v Poljčanah in Slovenski Bistrici jih skoraj polovica po besedah direktorice Ive Soršak oboleva za demenco:

Ker je Slovenija  med tistimi evropskimi državami, kjer stanovalci v domovih za ostarele plačujejo največji delež oskrbnine iz svojega žepa, si vodilni v domovih za ostarele prizadevajo, da bi država stanovalce finančnih bremen vsaj nekoliko razbremenila. Po mnenju Soršakove bi se zgledovali denimo po Švedski. Zakaj?

Zato si pri njih le slaba tretjina stanovalcev lahko oskrbnino plača z lastno pokojnino. Tako v številnih primerih finančno pomagajo svojci stanovalcev. (BF)

 

Galerija slik