junij 3, 2019

Karavana Dirke po Sloveniji tudi skozi naše kraje

Še dobra dva tedna sta do začetka 26. Dirke po Sloveniji. Organizatorji letos pričakujejo 19 kolesarskih ekip in skupaj več kot 130 kolesarjev, ki bodo po Sloveniji, tudi po naših krajih, prevozili več kot 800 kilometrov. Preverite, kje jih boste lahko spodbujali.

Za kolesarje na Dirki po Sloveniji boste lahko navijali že na prvi etapi, ki gre skozi naše kraje. (Foto: Radio Štajerski val)

Prva etapa najdaljša in najzahtevneša
Kolesarje, med njimi so tudi najboljši na svetu, na Dirki po Sloveniji čaka 5 etap, skupaj dolgih več kot 800 kilometrov. Start dirke in s tem prve etape bo 19. junija v Ljubljani, cilj pa v Rogaški Slatini. Ta etapa je z okoli 170 kilometri tudi najdaljša, pri čemer direktor dirke Bogdan Fink pravi:

Rogaška Slatina bo cilj etape Dirke po Sloveniji gostila že drugič zapored, pred tem je štirikrat, v letih 2014, 2015, 2016 in 2017, gostila start. Največji kolesarski dogodek pri nas je za slatinsko občino odlična priložnost za krepitev prepoznavnosti in promocijo, pravi župan Branko Kidrič:

Zmagovalec prve etape, s ciljem v Rogaški Slatini, bo, kot lani, za nagrado prejel pokal Steklarne Rogaška. Druga etapa, dolga 146 kilometrov, bo imela start v Mariboru, cilj pa v Celju. Prav na tej etapi boste imeli največ priložnosti za navijanje, saj se bodo kolesarji med drugim peljali skozi Slovensko Bistrico, Slovenske Konjice, Oplotnico, Šmarje pri Jelšah, Šentjur, skozi Štore na Celjsko kočo in nato v Celje. Prihodnji dan bo start tretje etape v Žalcu, kolesarji jo bodo zaključili v Idriji. Četrta etapa se bo začela v Novi Gorici in končala v Ajdovščini, zadnja, peta etapa bo imela start v Trebnjem, cilj pa v Novem mestu.

Zmagovalec prve etape, ki ima cilj v Rogaški Slatini, bo tudi tokrat za nagrado prejel pokal iz Steklarne Rogaška. Podrobnosti o dirki so sicer na današnji novinarski konferenci v Rogaški Slatini predstavili direktor dirke Bogdan Fink, direktorica STO Maja Pak in slatinski župan Branko Kidrič. 

Dirka priložnost za promocijo države
Dirka po Sloveniji je odlična priložnost za promocijo naše države, kar je prepoznala tudi Slovenska turistična organizacija. Direktorica Maja Pak, pravi:

Slovenska turistična organizacija bo za prenos dirke na televizijskem kanalu Eurosport 1 namenila 240.000 evrov. Neposredni prenos dirke bo letos 2 uri na dan, celotna dirka pa skupaj 10 ur. Dirko po Sloveniji bodo lahko spremljali gledalci v 120 državah v Evropi in po svetu. Podrobnosti o dirki in posameznih trasah najdete TUKAJ. (NS)