december 17, 2019

Karavana TA Relax in Štajerskega vala je leto 2019 končala v Zagrebu

Tretja adventna nedelja je bila za poslušalce Štajerskega vala in popotnike TA Relax – Nevenka Švener skupine dan za še zadnji skupni izlet. Tokrat smo obiskali Adventni Zagreb, nazdravili uspešnemu 22-letnemu sodelovanju in si obljubili, da se naslednje leto spet srečamo na kateri od karavan.

Adventni Zagreb nas je očaral podnevi in ponoči. ;)

Odlično razpoloženi, polni pričakovanj in s številnimi sladkimi presenečenji v torbah in košarah smo zgodaj popoldne krenili proti hrvaškemu glavnemu mestu. Na vsaki postaji bolj je bilo jasno, da tole ne bo samo ogled predbožičnega Zagreba, ampak prava potujoča zbava in razvajanje z “10-hodnim menijem”. In to ob smehu, dobri volji, pesmi in družbi veseljakov, ki so na naših skupnih poteh stkali številna prijateljstva. Taka, ki jih sicer v vsakdanjem življenju še kako manjka! Skupino je vodil radijec Darko Bezenšek, ki je vodnik skupnih potujočih srečanj že vse od začetka; za razvajanja vseh vrst je poskrbela vedno odlično razpoložena organizatorka naših potovanj Nevenka Švener, za glasbeno spremljavo pa Zmago Ojsteršek

Po prihodu v Zagreb smo se z avtobusom odpeljali na krožni ogled mesta, nato pa pot nadaljevali peš po čudovitih, praznično urejenih ulicah od ponosne zagrebške katedrale s 108 metrov visokim stolpom, mimo glavnega Trga Bana Jelačiča in vse do velikega ledenega parka na Trgu kralja Tomislava, kjer nas je še “velike” zamikalo, da bi obuli drsalke in se malce popeljali po ledenih progah. Posebej čaroben je bil seveda večer, ko so zagrebške ulice zažarele v soju neštetih prazničnih luči in je adventni Zagreb v celoti upravičil sloves ene najlepše okrašenih evropskih prestolnic. Le poglejte si v galeriji nekaj foto utrinkov, ki smo jih ujeli tam!

Decembrska druženja ne minejo brez pogledov na preteklo prehojeno pot in tudi kakšnega pobliska v prihodnje načrte. Ravno zato smo nazaj grede nazdravili ob penini, svežih buhteljčkih in ob legendarnem Silvestrskem poljubu. Seveda z željo, da se v letu 2020 naše poti zagotovo spet srečajo. Nekajkrat!
/Fotografije Nevenka Švener, Zmago Ojsteršek, Vojko Kumer in Andreja Kukovič/