julij 2, 2020

Karitas sporoča: Otroci nas potrebujejo

Počitnice so se šele začele, a nekatere starše že skrbi, kako bodo priskrbeli šolske potrebščine za svoje otroke za prihodnje šolsko leto. Da bi jim pomagali, je Slovenska karitas pripravila tradicionalno dobrodelno akcijo Otroci nas potrebujejo. Kako lahko pomagate?

Nakup šolskih potrebščin je zajeten finančni zalogaj, ki ga številni starši ne zmorejo. (Foto: Pixabay)

Slovenska karitas z akcijo zbira finančna sredstva za nakup šolskih potrebščin. Avgusta jih bodo razdelili socialno ogroženim družinam s šoloobveznimi otroki. Pomagate lahko z nakazilom prostovoljnega prispevka, na:
Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, sklic: SI 00 362, namen: Otroci nas potrebujejo

Pomagate lahko tudi s poslanim SMS-jem ali darovanjem šolskih potrebščin, Jana Flajs iz Slovenske karitas razlaga:

Družine v stiski se po pomoč glede šolskih potrebščin lahko obrnejo na najbližjo Karitas v svojem kraju. Ocenjujejo, da bo letos pomoč potrebovalo več kot 12.000 socialno ogroženih osnovnošolcev. Jana Flis ob tem pravi, da se stiske še povečujejo:

 

Slovenska Karitas je v lanskem letu za nakup šolskih potrebščin in za pomoč pri plačilu položnic za šolo skupaj namenila preko 385.000 evrov. Od tega se je v lanski vseslovenski dobrodelni akciji Otroci nas potrebujejo do konca leta zbralo 146.829 evros, ostalo so zbrale župnijske Karitas. V letu 2019 so s šolskimi potrebščinami pomagali 11.961 otrokom. (EŠ)