Karolina Črešnar o življenju na kmetiji

09.02.2016

Karolina Črešnar v radijskem srečanju o življenju na kmetiji ter peki kruha in krofov

Gostja tokratnega srečanja je Karolina Črešnar iz Boharine nad Zrečami, kmetica in skrbna gospodinja, nekdanja predsednica Društva kmetic Zarja, prepoznavna pa je tudi kot mentorica iz Kmetije – Nov začetek.

Ponosna kmetica Karolina Črešnar je v srečanju spregovorila o življenju na "v hrib položeni kmetiji" na območu Resnika pod Roglo, kamor se je primožila kot mestno dekle. Kmalu je opustila tudi službo in se povsem posvetila delu na kmetiji, saj kot pravi "so bile na kmetiji potrebne ženske roke", poleg tega pa je tudi sama začutila, da jo kliče življenje na kmetiji. Z možem sta si ustvarila družino, rodili so se jima trije otroci, ki so danes že odrasli, veselita pa se tudi prvih korakov svoje prve vnukinje. 

Kljub delu na kmetiji in v Društvu kmetic Zarja je Karolina pred nekaj leti prevzeli še izziv mentorice v resničnostnem šovu Kmetija - Nov začetek. Mentorica je bila že dve sezoni in obakrat dodobra spoznala vse tekmovalce. Tudi o življenju na kmetiji v resničnostnem šovu smo jo povprašali ... Karolina Črešnar, ki je mojstrica v domači peki, za kar je prejela že več nagrad, nam je izdala tudi recept in nekaj skrivnosti, kako do pravih, slastnih pustnih krofov. Prisluhnite posnetku radijskega srečanja v nadaljevanju.  (UR) 

KAROLINA ČREŠNAR V RADIJSKEM SREČANJU 3. DEL

KAROLINA ČREŠNAR V RADIJSKEM SREČANJU_RECEPT ZA PUSTNE KROFE 2. DEL

KAROLINA ČREŠNAR V RADIJSKEM SREČANJU 1. DEL
Štajerski val v sliki