januar 27, 2018

Katera bo skočila najdlje?

Na Ljubnem ob Savinji so ta konec tedna zbrane najboljše smučarske skakalke. V Zgornji Savinjski dolini tekmi svetovnega pokala gostijo že sedmič. Včeraj so bile kvalifikacije, tekmi bosta danes in jutri. Znova pričakujejo več tisoč navijačev.

Na Ljubnem se že tradicionalno zbere več navijačev kot na katerikoli drugi tekmi ženskih skokov. (Foto: FB Ljubno 2018)

Slovo Katje Požun
Skakalni praznik na Ljubnem se je začel že včeraj, z uradnim treningom in kvalifikacijami. Na vrhu skakalnice je bilo rekordno število slovenskih skakalk, kar 11. Na današnjo tekmo, ki se bo začela ob 14. uri, se jih je uvrstilo osem, in sicer Ema KlinecNika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj, Jerneja Brecl, Maja Vtič, Katra Komar in Katja Požun. Prav zanjo bo tekma še posebej čustvena, saj na Ljubnem končuje svojo kariero. „Ta odločitev, ena najtežjih v mojem življenju, je v meni tlela dolgo časa. Odločila sem se, da kariero v smučarskih skokih zaključim na Ljubnem. To je vedno ena izmed mojih najljubših tekem, moja najljubša skakalnica in zato mislim, da je pošteno, da se tu poslovim. Čas je za nove zmage na drugih področjih,“ je povedala Požunova pred tekmo in dodala, da je tekma na Ljubnem predvsem zaradi veliko navijačev ena najlepših v svetovnem pokalu.

Kljub težavam skakalnica odlično pripravljena
Organizatorji so imeli letos sicer izjemno težko delo, da so pripravili skakalnico. Zaradi pomanjkanja snega je celo kazalo, da bo treba tekmo prestaviti v Planico. A tudi s pomočjo številnih domačinov so uspeli. „Priprave za letošnji 7. konec tedna tekem za svetovni pokal še nikoli niso bile tako težke letos, a tudi še nikoli nismo tako dobro pripravili skakalnice, kot je letos, kot je danes. Mislim, da bo to ena čudovita tekma,“ je dejal predsednik organizacijskega odbora tekme Rajko Pintar. Prepričan je, da bo na Ljubnem znova pravi praznik, saj bodo navijači poleg ogleda skokov lahko uživali tudi v ostalem bogatem dogajanju. Kaj vse se obeta, preverite TUKAJ. (AD)