oktober 13, 2017

Katere občine so prijazne Planetu Zemlja?

Planetu Zemlja prijazna občina je naziv, ki ga društvo Planet Zemlja v okviru sejma Narava–Zdravje podeljuje že sedem let. Med letošnjimi dobitnicami naziva so tudi občine iz naših krajev.

Med dobitnicami naziva je tudi osem občin iz naših krajev. (Foto: občina Dobrna)

Za kreativnost v okoljevarstvu
Organizatorji želijo s podeljevanjem naziva med drugim spodbujati trajnostni razvoj v občinah ter čim širšemu krogu javnosti približati pomen odgovornosti, in kreativnosti v skrbi za okolje. Verjamejo, da s podeljevanjem naziva lokalnim skupnostim tudi pomagajo pri prilagajanju na spremembe - tako na ekološkem kot na ekonomskem področju. Poudarjajo, da ima to dolgoročne posledice tudi pri kakovosti življenja občank in občanov.

Kdo je naziv prejel v naših krajih?
Naziva so se razveselile tudi nekatere občine v naših koncih. V kategoriji do 3.000 prebivalcev je Planetu Zemlja prijazna občina Dobrna, v kategoriji do 5.000 prebivalcev pa občina Podčetrtek. Med občinami, v katerih živi od 5.000 do 10.000 prebivalcev, sta naziv Planetu Zemlja prijazna občina prejeli občini Zreče in Polzela. V kategoriji nad 10.000 občanov pa so v društvu Planet Zemlja nagradili Šentjur, Slovenske Konjice in Žalec. Med mestnimi občinami so se iz naših koncev naziva razveselili v Velenju. (TMG)