julij 8, 2019

Kdaj gradnja oskrbovanih stanovanj v Šmarju?

Občina Šmarje pri Jelšah naj bi prihodnje leto na območju nekdanje Lorgerjeve domačije v Šmarju pri Jelšah začela gradnjo oskrbovanih stanovanj. V načrtu so trije objekti s po 15 stanovanji, ki naj bi jih zgradili postopoma. Projektantska ocena izgradnje enega objekta je milijon evrov.

Takšna bodo nova oskrbovana stanovanja v Šmarju pri Jelšah. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Gradnja prvega objekta leta 2020
V Šmarju pri Jelšah nadaljujejo prizadevanja za gradnjo oskrbovanih stanovanj, na katero se pripravljajo že približno deset let. Zgradili naj bi jih na območju nekdanje Lorgerjeve domačije v neposredni bližini šmarskega doma upokojencev, ki bo nudil vso potrebno oskrbo občanov v varovanih stanovanjih. Občinska uprava pod novim županom Matijo Čakšem aktivno dela na projektu, pravi vodja oddelka za gospodarstvo Zinka Berk. "Z veliko vnemo pridobivamo projektno dokumentacijo in gradbena dovoljenja tako za prestavitev tamkajšnjega potoka kot tudi za izgradnjo oskrbovanih stanovanj. V načrtu je izgradnja treh objektov," razlaga Berkova in dodaja, da bo gradnja postopna, saj bodo sprva zgradili le enega ali dva objekta. V vsakem objektu bo 15 varovanih stanovanj. 

Soinvestitorja še izbirajo
Projektantska ocena izgradnje enega objekta je milijon evrov. In kako bo občina zagotovila denar? "Občina se za sodelovanje pri sofinanciranju izgradnje pogovarja z Nepremičninskim skladom in Stanovanjskim skladom, realne možnosti so tudi za izvedbo javno zasebnega partnerstva," pojasnjuje Berkova. Pričakuje, da bodo letos poskrbeli za vso potrebno gradbeno dokumentacijo, težko pričakovano gradnjo oskrbovanih stanovanj pa naj bi v Šmarju pri Jelšah začeli prihodnje leto. (SP)

Galerija slik