junij 14, 2018

Kdaj nova stanovanja na Konjiškem?

Za nova blokovska stanovanja na Konjiškem že 20 let skrbi Stanovanjsko podjetje Slovenske Konjice. Letos bo začelo graditi dva bloka z najemnimi stanovanji in dva s tržnimi. Največji bo stal v središču mesta, temeljni kamen zanj bodo položili to popoldne.

V Spodnjih Prelogah pri Slovenskih Konjicah bo kmalu zrasel še tretji blok, v njem bo sedem stanovanj. Vseljiva naj bi bila konec leta ali v začetku naslednjega.

Stanovanja na sončni strani mesta
Gre za objekt, v katerem bo 31 tržnih stanovanj. Zrasel bo v Slomškovi ulici v središču Slovenskih Konjic, vseljiv naj bi bil čez približno leto dni. Kot je povedal direktor Stanovanjskega podjetja Tomaž Rihtaršič, so blok poimenovali Stanovanja na sončni strani mesta. "Sicer pa želimo ob 20. obletnici našega podjetja predvsem poudariti slogan - moj dom, moja radost. Ta občutek želimo pričarati vsem, ki živijo v stanovanjih, ki smo jih na širšem Konjiškem že zgradili, in jih še bomo - tako tržna kot najemna." Po Rihtaršičevih napovedih bodo še to poletje začeli graditi manjši blok s sedmimi tržnimi stanovanji v Spodnjih Prelogah pri Slovenskih Konjicah, v minulih letih so na tem območju zgradili že dva in tako ustvarili mini blokovsko sosesko. Stanovanja prodajajo brez težav, saj povpraševanje po njih zadnja leta znova narašča. Medtem se, kot še pravi direktor Rihtaršič, pripravljajo na gradnjo najemnih stanovanj - en blok bo v Zrečah, drugi v Slovenskih Konjicah. Potegujejo se za sofinanciranje s strani republiškega Stanovanjskega sklada. Gradnjo obeh blokov naj bi začeli letos. (BF)