november 15, 2019

Kdo je najbogatejši?

Iza in Samo Login sta šesto leto zapored najbogatejša Slovenca. Revija Manager, ki objavlja lestvico stotih najbogatejših, njuno premoženje ocenjuje na skoraj 700 milijonov evrov. S širšega Celjskega je najvišje Bogomir Strašek z družino, iz podjetja KLS Ljubno, na 17. mestu. Kdo se je še zavihtel na lestvico?

Revija Manager že več let oblikuje lestvico najbogatejših Slovencev. Pravijo, da bi nanjo gotovo sodil še kdo, a imajo premalo podatkov o njihovem premoženju. (Foto: Pixabay)

Najbogatejšima Slovencema na drugem mestu sledita Sandi Češko in njegova partnerica, tretji je Marko Pistotnik. Med desetimi najbogatejšimi Slovenci ni nobenega iz našega dela države. Premoženje lastnikov podjetja KLS Ljubno, ki so na 17. mestu, je ocenjeno na dobrih 86 milijonov evrov. Na 20. mesto se je uvrstila družina Jager, lastnica podjetja Jagros iz Rogaške Slatine, ki je že stalnica na lestvici. Revija Manager njihovo premoženje ocenjuje na več kot 72 milijonov evrov.

Sledi kar nekaj Celjanov. Ivan in Črt Cencelj iz celjskega podjetja Inel sta na 24. mestu. Matej Romih, solastnik Outfita 7, je na 26. mestu, na 29. pa je družina Albreht, lastnica Zlatarne Celje, njeno premoženje je ocenjeno na 49 milijonov evrov. Na 58. mestu sta lastnika celjskega Inposa, Ivan in Tatjana Pfajfar.

Na lestvico se je uvrstila tudi družina Grilj iz konjiškega podjetja Konus Konex, z 22,5 milijona evrov je na 98. mestu. Na stoto mesto pa se je uvrstil Iztok Špan, lastnik Tajfuna s Planine pri Sevnici, njegovo premoženje ocenjujejo na nekaj več kot 22 milijonov evrov.

V reviji Manager sicer ugotavljajo, da ima 100 najbogatejših Slovencev skupaj 5,6 milijarde evrov, kar je dva odstotka manj kot lani. (AD)