december 2, 2016

V december smo stopili z Vokalno skupino Melos

Prvo decembrsko nedeljo smo v Nedeljskem mehu gostili Vokalno skupino Melos. Gre za 5-člansko glasbeno skupino, ki rada zapoje različne skladbe, od slovenskih, dalmatinskih, preko madžarskih, italijanskih, francoskih do nemških in makedonskih melodij. Letos so obeležili peto obletnico delovanja, poleti pripravili priredbo melodije Prva, zadnja in edina, katere originalna izvajalka je Tereza Kesovija. Za konec poletja so zapeli še na svojem velikem koncertu na Ptuju.

Iz Melosa sta nas na drugo adventno nedeljo obiskala brata Rudi in Tomaž Mohorko.

Vokalna skupina Melos deluje pod vodstvom Tomaža Mohorka, sestavljajo pa jo še Julij Lozinšek, Klemen Rutar, Rudi Mohorko in Tadej Premužič. Največje izzive jim predstavljajo samostojni koncerti,  ki jih za poslušalce vsakoletno pripravljajo že od leta 2012. Povejmo, da so se udeležili kar nekaj festivalov klap in vsakič znova očarali in navdušili tako obiskovalce kot komisijo.

Sami zase pravijo, da so najbolj znani podalmatinskih skladbah, vendar pa se v njihovem repertoarju znajdejo tudi druge skladbe različnih vrst in žanrov. Vedno pogosteje se tudi preizkušajo v lastnem pisanju aranžmajev priredb. Letos poleti so tako popoldnoma očarali poslušalce s priredbo legendarne melodije Prvi, zadnji in edini, katere avtor je Kemal Manteno, originalna izvajalka pa Tereza Kesovija. Člani zasedbe so besedilo v slovenski jezik prevedli sami, pesem pa govori o zgodbi ene in edine življenjske ljubezni. Tudi zaradi tega je melodija zelo priljubljena med melodijami za naše radijske voščilnice, fantje iz vokalne skupine Melos pa so zanjo posneli tudi videospot. Njegova rdeča nit so ljubeze, upanje in neskončna želja po lepši prihodnosti. Le kdo si ne bi želel tega? Melosu želimo veliko ustvarjalne žilice in energije za vnaprej, vas pa vabimo k poslušanju oddaje z njimi v pripetem posnetku pogovora.

Galerija slik