februar 9, 2019

Kdo so dobitniki kulturnih priznanj na Šmarskem?

Javni sklad za kulturne dejavnosti Šmarje pri Jelšah se bo z nocojšnjo podelitvijo priznanj v Podčetrtku zahvalil najzaslužnejšim posameznikom za uspešno udejstvovanje v kulturi. Priznanji za življenjsko delo bosta prejeli Mihaela Pihler in Veronika Kajba.

Kdo se bo razveselil nagrade za svoje delo?

V ospredju pet kulturnikov
Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) Šmarje pri Jelšah, ki pokriva občine Podčetrtek, Kozje, Bistrica ob Sotli in Šmarje pri Jelšah, bo na nocojšnji slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku za dosežke na področju ljubiteljske kulture za leto 2019 podelila dve jubilejni priznanji in tri priznanja. Jubilejno priznanje, ki je najvišje priznanje, ki ga lahko posameznik ali skupina prejme za delovanje na področju ljubiteljske kulture, bosta prejeli Mihaela Pihler in Veronika Kajba. Vodja JSKD Šmarje pri Jelšah David Stupica dosedanje ustvarjalne dosežke obeh nagrajenk takole utemeljuje:

 

Priznanja javnega sklada pa bodo prejeli Darija Hohnjec iz Kulturnega društva Bistrica ob Sotli, Miha Zakošek iz Kulturnega društva Lesično-Pilštanj in Martin Slatenšek iz Folklorne skupine Sveti Štefan. Nagrajencem se bodo poklonili na osrednji prireditvi ob kulturnem prazniku občine Podčetrtek ob 17. uri v Večnamenski športni dvorani v Podčetrtku. (SP)