Kdo so letošnji nagrajenci šmarske občine

18.06.2016

Župan Stanislav Šket z nagrajenci

V Šmarju pri Jelšah so na slavnostni seji podelili občinska priznanja. Med nagrajenci so občani najrazličnejših kovov: uspešni posamezniki, podjetniki in društva. Svečano sejo s podelitvijo nagrad je popestril kulturni program, ki so ga oblikovali nastopajoči iz domače občine.

Nagrajeni predstavniki različnih dejavnosti
Najpomembnejše nagrade, plakete občine, se je razveselil predsednik Društva vinogradnikov in kletarjev trta iz Šmarja Jani Vreže. Priznanji občine sta prejela Vlado Deželak, ki je močno zaznamoval kulturni utrip v Šentvidu, in Anton Vrbek iz Zibike. Denarno nagrado je občina podelila Prostovoljnemu gasilskemu društvu Sladka Gora. Podeljeni pa sta bili tudi posebni priznanji občine; prejela sta ju večkrat nagrajeni podjetnik Franc Pišek, Vitli Krpan, d.o.o., in podjetje MOS Servis, d.o.o., ki ga vodi uspešen podjetnik Peter Volovšek. "Podjetnik Franc Pišek je postal podjetnik leta pred tremi tedni. Če bi občina spregledala tako uspešno podjetje, kot je njegovo podjetje Vitli Krpan, d.o.o., bi bila to velika krivica. Ravno tako velja za podjetje MOS Servis. Zaposluje veliko ljudi in je zelo uspešno podjetje,“ odločitev utemeljuje šmarski župan Stanislav Šket.
 
Letos 780 let od prve pisne omembe Šmarja
Na slavnostni seji so se v Šmarju spomnili tudi 780-letnice prve pisne omembe kraja ter 145-letnice razglasitve Šmarja za trg. Poleg pomena zgodovinskih dejstev in kulturne dediščine, o kateri priča tudi pred kratkim odprti Muzej baroka v Šmarju, so sinočnji govorci večkrat izpostavili tudi o pomenu odpiranja krajev in pripravljenosti za sodelovanje na nacionalni ravni kot tudi s tujino. Poslovna partnerstva so namreč preizkušen model poslovanja v turizmu in doprinašajo k večjem obisku turistov, so poudarili.
Vtisom nagrajencev prisluhnite v spodnjem posnetku, nekaj utrinkov s podelitve pa najdete v fotogaleriji. (TMG)

Kaj nagrajencem pomeni občinsko priznanje
Štajerski val v sliki