januar 26, 2016

Kdo so naj športniki 2015 v Celju?

Sinoči so v Celju razglasili najboljše športnike minulega leta. Prireditev je v sodelovanju Mestno občino Celje že 47. pripravila Športna zveza Celje. Med ekipami so letos slavili rokometaši in kegljavke.

Športna zveza Celje je nazive najboljšim športnikom letos podelila že 47-ič.

Med posamezniki slavila atlet in judoistka
Naziv športnik leta 2015 v moški kategoriji je pripadel atletu Robertu Rennerju, ki skače s palico. 22-letni član Atletskega društva Kladivar je nekdanji mladinski svetovni prvak in aktualni evropski prvak med mlajšimi člani v skoku s palico. Lani je bil edini slovenski finalist na svetovnem prvenstvu v Pekingu.  Osvojil je 13. mesto in dosegel normo za letošnje olimpijske igre v Riu de Janeiru. Naziv športnica leta je že drugič zapored prejela judoistka Tina Trstenjak. Članica Judo kluba `Z dežele Sankaku je aktualna svetovna prvakinja v kategoriji do 63 kilogramov in nosilka prvega svetovnega naziva za slovenski judo.

Najboljši med ekipami rokometaši in kegljavke
Že drugo leto zapored so naziv najboljše moške ekipe leta prejeli rokometaši Celja Pivovarne Laško. Članska ekipa se lahko pohvali z osvojenim državnim naslovom, pokalnim naslovom ter superpokalnim naslovom. Rokometaši so si naziv prislužili tudi za odlično promocijo Celja v minulem letu. Med ekipami v ženski kategoriji so prav tako drugo leto zapored slavile kegljavke Kegljaškega kluba Celje. Uspehe nizajo tako doma kot v tujini. Na svetovni lestvici najboljših deset kegljavk so kar tri njihove članice, najboljša, prva, je Barbara Fidel. (NS)