december 31, 2018

Kdo vas bo zabaval na silvestrovanjih na prostem?

Zadnji dan leta 2018 je in marsikdo bo v novo leto vstopil na katerem od silvestrovanj na prostem. Tudi v naših krajih jih pripravljajo, preverili smo, katere skupine bodo skrbele za zabavo. Ponekod bodo že čez dan tudi silvestrovanja za najmlajše.

V Celju že ves december z velikimi koncerti privabljajo množice ljudi, gotovo bo Krekov trg nabito poln tudi nocoj. (Foto: FB PRavljično Celje)

V Celju najprej otroci, zatem odrasli
Že tradicionalno je nocoj pričakovati polne ulice Celja. Rajali boste ob glasbi Roka Ferengje in Rok'n'banda. V knežjem mestu pa ne bodo odštevali le zadnjih sekund do polnoči, pač pa tudi do poldneva. Takrat bo namreč otroško silvestrovanje v Pravljični deželi, kjer pričakujejo tudi dedka Mraza. Podrobnosti o dogajanju v Celju najdete TUKAJ.

Narodno-zabavni in zabavni program
Tudi v ostalih mestih bo poskrbljeno za zabavo na prostem, v Žalcu vas bo zabaval Ansambel Poziv, v Šentjurju, kjer bo silvestrovanje pod šotorom, še prej, ob 17. uri, pa tudi otroško silvestrovanje, bo z vami Ansambel Petka, v Rogaški Slatini bo igral Ansambel Naveza. V Slovenskih Konjicah, kjer so otroško silvestrovanje pripravili že včeraj, boste nocoj zadnje sekunde do leta 2019 odštevali z D'Palinka bandom, v Slovenski Bistrici z Vagabundi, na Ptuju, kjer bo dopoldne tudi otroško silvestrovanje, pa s Karneval bandom in skupino Bomb Shell. Na otroško silvestrovanje in večerno silvestrovanje na prostem vas vabijo tudi v Zreče, kjer bo igral Ansambel Posluh.

V Šmarju pri Jelšah silvestrovanja na prostem ne bo, so pa že v soboto pripravili predsilvestrovanje. Šotor je bil nabito poln, zabave ni manjkalo. (Foto: Zavod TŠM Šmarje)

V novo leto ob drsanju
Tudi v Podčetrtku bo silvestrovanje na prostem, in sicer na drsališču, ob zvokih ansambla Kozjanski lumpi, že dopoldne pa bo, prav tako na draslišču, otroško silvestrovanje. Drsališče bo ob vstopu v novo leto odprto tudi v štajerski prestolnici, Mariboru, kjer bo sicer osrednje prizorišče na Trgu Leona Štuklja, z zabavo z Nušo Derenda in skupino Pop Design.

V Podčetrtku boste lahko v leto 2019 vstopili na drsalkah. Drsališče je letos pod streho. (Foto: Štajerski val)

Silvestrovali bomo tudi na Štajerskem valu
Lahko pa v novo leto vstopite na toplem, v družbi našega radia. Veliko zabave pripravljamo, vaša gostitelja bosta Katja Žolgar in Kristijan Šmid, ki pričakujeta tudi goste ter obljubljata, da bosta izpolnjevala tudi glasbene želje. Še več o silvestrovanju na Štajerskem valu pa TUKAJ. (AD)