februar 26, 2018

Kmalu prenova ceste skozi Dramlje

Občina Šentjur bo letos nadaljevala obsežna vlaganja v cestno infrastrukturo. V ospredju bosta obnovi ceste skozi Dramlje in odseka Razbor–Hotunje. Do leta 2020 naj bi v Šentjurju dobili tudi tri nova krožišča.

Cesto skozi Dramlje bodo prenovili do septembra 2018. (Foto: RA Kozjansko)

Obnova v različnih delih občine
Občina Šentjur v letošnjem letu načrtuje obnovo več odsekov po celotni občini v višini 1,3 milijona evrov. Tako želi vzpostaviti večjo prometno varnost in lažjo dostopnost tudi od središča bolj oddaljenih krajev. Prejšnji teden je župan Marko Diaci s podjetjem VOC Celje podpisal pogodbi za prenovo 514 metrov lokalne ceste skozi Dramlje in odseka Razbor–Hotunje, odcep ribnik Bolko–križišče Razbor v skupni dolžini 890 metrov. Dela so skupaj vredna skoraj 850 tisoč evrov, izvajalec jih mora končati do septembra 2018. Po Diacijevih besedah so na občini pristoplili še k nekaterim drugim prometnim naložbam, med drugim pripravljajo projekte za ureditev prometne infrastrukture pri šentjurskem zdravstvenem domu, v Dolgi Gori, Pešnici in Podgradu.

V mestu tri nova krožišča
Dela na cestni infrastrukturi pa šentjurska občina načrtuje tudi v sodelovanju z državo. Kot napoveduje Diaci, pripravljajo projektno dokumentacijo za tri nova krožišča, prvega naj bi že letos zgradili pri Aspari, prihodnje leto bo krožišče zraslo pri Ipavčevem kulturnem centru, leta 2020 pa pri nekdanji Resevni. Župan prav tako pričakuje, da bodo po zapletih z izvajalcem del kmalu začeli graditi pločnik Stopče–Grobelno, v drugi polovici leta bodo pristopili še k ureditvi ceste Dole–Ponikva. Podrobneje o vlaganjih v prometno infrastrukturo županu Marku Diaciju prisluhnite v spodnjem posnetku. (SP)

Datoteke

Marko Diaci o naložbah v ceste