julij 16, 2018

Kmalu s kolesom med Virštanjem in Selami

Občina Podčetrtek je pristopila k gradnji nove kolesarske steze med Virštanjem in Selami in gradnji kanalizacije v Škofji gori. Okoli 180 tisoč evrov vredni naložbi bosta uresničeni najkasneje do konca septembra.

Predstavnik na razpisu izbranega izvajalskega podjetja GAAL, Albin Leskovšek, in župan Peter Misja ob podpisu pogodbe.

Kolesarske poti po vsej občini
Občina Podčetrtek nadaljuje širitev mreže kolesarskih poti. Župan Peter Misja in podjetje GAAL Albin Leskovšek, s.p., iz Sel, sta danes podpisala pogodbo za izgradnjo nove okoli 900 metrov dolge kolesarske povezave med Virštanjem in Selami. Naložba je vredna okoli 120 tisoč evrov, plačala jo bo občina. Kot pravi župan Podčetrtka Peter Misja, gre za nadaljevanje kolesarske poti iz Golobinjeka do Sel, ki so jo zgradili pred petimi leti. "Pot bo vodila po javnem dobru oz. stari cesti, tako da zemljšč skorajda ne bo potrebno odkupovati, za začetek del smo že dobili soglasje lastnikov zemljišč," pravi Misja in napoveduje, da se bomo po novi kolesarski poti popeljali še pred koncem septembra. Občina je sicer v sodelovanju z državno Direkcijo za infrastrukturo že lani zgradila 3,5 kilometra dolgo kolesarsko pot med Golobinjekom in Imenim v vrednosti okoli milijon evrov, ki jo bo uradno odprla to poletje. Nove kolesarske poti pa načrtuje tudi med Golobinjekom in Dekmanco, Prelaskim in Bučami ter v Cmereški gorci.

Nova kanalizacija v Škofji gori in Sodni vasi
Župan Peter Misja je hkrati podpisal tudi pogodbo za ureditev nove kanalizacije v Škofji gori. 60 tisoč evrov vredna dela je dobilo domače podjetje Anteh d.o.o. iz Imenega. "V Zgornjem delu Podčetrtka proti Škofji gori bomo zgradili okoli 300 metrov kanalizacijskega sistema, ob tem bomo uredili tudi meteorno kanalizacijo in novo cesto. Naložba bo uresničena najkasneje do konca septembra," je dejal Misja in dodal, da bodo novo kanalizacijo skupaj z novim pločnikom kmalu odprli tudi v Sodni vasi. Župan je ob tem ocenil, da je v občini Podčetrtek zelo dobro poskrbljeno za čiščenje odpadnih voda. Imajo namreč razvejan kanalizacijski sistem, v minulih letih so zgradili pet čistilnih naprav, občanom v bolj odročnih krajih pa vseskozi subvencionirajo gradnjo malih čistilnih naprav. (SP)

Galerija slik