februar 4, 2019

Kmetijski stroji v Celje privabili več kot 20.000 ljudi

Na celjskem sejmišču je včeraj vrata zaprl prvi sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije Agritech. Organizatorji so zelo zadovoljni, dobre odzive so prejeli tako od razstavljavcev kot obiskovalcev. V petih dneh je sejem obiskalo 20.700 ljudi.

V družbi Celjski sejem so s prvim sejmom Agritech zelo zadovoljni, pravijo. Dobri so bili tako odzivi razstavljavcev kot obiskovalcev. (Foto: Celjski sejem)

Sejem Agritech tudi v prihodnje
V družbi Celjski sejem so v teh dneh, prvič v Sloveniji v zimskem času, organizirali sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije, ki je, kot so sporočili, požel ogromno zanimanja. Sejem so po zgledu iz tujine organizirali pred glavno kmetijsko sezono, ko kmetje načrtujejo nakup mehanizacije. »Če nam je bilo ob pobudah razstavljavcev jasno, da ima sejem potencial, je število obiskovalcev to dokončno potrdilo,« je povedal izvršni direktor Celjskega sejma Robert Otorepec. Agritech je v petih dneh obiskalo kar 20.700 obiskovalcev. V Celjskem sejmu so prepričani, da je stroki tak sejem manjkal, pravijo, da ga bodo še organizirali.

Stroje so si obiskovalci lahko ogledali tudi v atriju sejmišča.

Zadovoljni tudi pobudniki sejma
Na 16.000 kvadratnih metrih pokritih površin se je, z več kot 200 blagovnimi znamkami, predstavljalo več kot 60 proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske mehanizacije. Bogato je bilo tudi obsejemski program, rdeča nit predavanj in izobraževanj je bila varnost pri delu. Agritech so na Celjskem sejmu organizirali na pobudo Združenja proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnologije, kjer so prav tako zadovoljni. »Z naše strani je sejem Agritech za prvič potekal nad pričakovanji. Zadovoljni smo z obiskom in izgledom sejma. Tukaj gredo zahvale vsem razstavljavcem, ki so se potrudili z izgledom svojih razstavnih prostorov. Prepričani smo, da je Slovenija dobila prvi tovrstni strokovni sejem, ki ga je nujno potrebovala. V prihodnje že vemo kaj lahko še izboljšamo, vendar smo za prvič s sejmom zelo zadovoljni,« je vtise strnil Žiga Kršinar iz omenjenega združenja. Člani združenja so sicer na sejmu predstavili tudi 17 kadrovskih štipendij, ki so jih razpisali za mlade serviserje in prodajalce kmetijske in gozdarske mehanizacije. (NS)

Na 16.000 kvadratnih metrih je več kot 200 blagovnih znamk predstavljalo več kot 60 razstavljavcev.