junij 21, 2019

Kolesarji in navijači navdušujejo

Za kolesarji na 26. Dirki po Sloveniji sta dve etapi od petih. Vodili sta tudi skozi naše kraje, na včerajšnji s ciljem v Celju je Slovenija slavila dvojno zmago. Ob cestah so kolesarje spodbujali številni navijači, zbrali smo nekaj foto utrinkov. Start današnje etape bo prvič v zgodovini dirke v Žalcu.

Takole je množica navijačev kolesarje pričakala in spodbujala na Svetini nad Štorami. (Foto: Štajerski val)

Luka Mezgec oblekel zeleno majico
Prvi je ciljno črto nekaj več kot 146 kilometrov dolge etape od Maribora do Celja, ki je med drugim vodila skozi Slovensko Bistrico, Zreče, Oplotnico, Tepanje, Žiče, Poljčane, Šmarje pri Jelšah, Šentjur in Štore ter čez Svetino in Celjsko kočo v Celje, prečkal Luka Mezgec, ki je tudi oblekel zeleno majico vodilnega v skupnem seštevku. Za še več veselja je z drugim mestom poskrbel Grega Bole. Tudi drugi dan dirke, o kateri več preberite TUKAJ, je ob ceste privabil številne navijače. Prisluhnite, kaj so nam povedali navijači, ki so se zbrali v Šmarju pri Jelšah:

So pa kolesarji letos znova peljali tudi mimo studia našega radia v Šentjurju, prav tako smo jih ulovili na vrhu Svetine. Spodaj najdete nekaj utrinkov. Boste pa imeli priložnost za navijanje še danes. Ob 10.50 začenjajo tretjo etapo na Šlandrovem trgu v Žalcu, od koder jih bo pot vodila proti Kamniku in do cilja v Idriji. Dirka po Sloveniji, ki jo prek malih ekranov prenaša tudi Eurosport in je tako odlična promocija naše države, se bo končala v nedeljo v Novem mestu. (AD, JB)

20. 06. 2019 - Šentjur

20. 06. 2019 - Svetina

20. 06. 2019 - Šmarje pri Jelšah

 19. 06. 2019

Utrinki s prve etape (vir: FB Tour of Slovenia)

 Utrinki z druge etape (vir: FB Tour of Slovenia)

 

 

Galerija slik