april 15, 2020

Kolesarki Anja in Barbara v karanteni v Ekvadorju

Anja Antolič s Svetega Štefana pri Šmarju in Barbara Marčič iz Rač sta se oktobra leta 2018 s kolesi podali na pot po Južni Ameriki. Po 17 mesecih potovanja jima je načrte prekrižal koronavirus. Poklicali smo ju ter ju povprašali, kaj počneta te dni, ko v Ekvadorju vlada popolna karantena, kaj ta prekinitev pomeni za njun podvig in kakšni so njuni načrti.

Anja in Barbara upata, da koronavirus ne bo zasenčil vseh drugih, lepših prigod s 17-mesečne poti. (Foto: FB The Bike Wanderers)

Kampiranje in kolesarjenje v pokrajinah držav Južne Amerike sta Anja Antolič in Barbara Marčič zamenjali za življenje med štirimi stenami. Novim dogodivščinam naproti sta se oktobra leta 2018 podali pod imenom The Bike Wanderers. Tudi v Južni Ameriki se je namreč razširil koronavirus, v Ekvadorju, kjer sta obtičali, pa velja stroga karantena. Podrobnosti o življenju v ekvadorski prestolnici Quito, mestu s tremi milijoni prebivalcev, nekaj razmislekov o poti, ki je že za njima, in uspešni selitvi iz stanovanja, kjer je s stropa odpadal omet, pa v spodnjem pogovoru. (TMG)

Galerija slik

Datoteke

Anja in Barbara o karanteni v Ekvadorju