junij 15, 2018

Kolesarska karavana tudi mimo našega radia

Kar dve etapi 25. kolesarske Dirke po Sloveniji sta bili po naših krajih. Na včerajšnji, od Maribora do Rogaške Slatine, je slavil Nizozemec Dylan Groenewegen. na današnji, od Slovenskih Konjic do Celja, pa Kolumbijec Rigoberto Uran. Primož Roglič je bil tretji. Kolesarje je pot vodila tudi mimo našega radia.

Kolesarjem - med njimi tudi nekaterim najboljšim na svetu - smo lahko pomahali tudi iz studia našega radia. (Foto: Štajerski val)

Trenutno vodi Kolumbijec
Na letošnji Dirki po Sloveniji bo skupaj pet etap, za kolesarji so že tri. V skupnem seštevku je najhitrejši zmagovalec današnje etape, Rigoberto Uran. Slovenec Primož Roglič, ki je danes za zmagovalcem zaostal za 4 sekunde, je oblekel modro majico, za najboljšega na gorskih ciljih. Prvi je osvojil vrh Celjske koče. 

Cilja v Rogaški Slatini in na Celjskem gradu
V četrtek je kolesarje pot iz Maribora vodila mimo Slovenske Bistrice, Poljčan, Šmarja pri Jelšah, Dobja, Planine pri Sevnici, Lesičnega in Podčetrtka v Rogaško Slatino. Na več kot 150-kilometrski trasi jih je spodbujalo veliko navijačev. Prav tako kot na današnji tretji etapi, ki je bila dolga skoraj 176 kilometrov. Začela se je v Slovenskih Konjicah, končala pa v Celju. Kolesarje smo videli tudi v Zrečah, Vojniku, Šentjurju in Žalcu. Spopadli so se z zelo razgibanim terenom, čisto ob koncu poti so se morali najprej povzpeti na Celjsko kočo, zatem še na celjski Stari grad, kjer je bil zaključek etape. V Šentjurju je okoli 150 kolesarjev s številnimi spremljevalnimi vozili, policisti in reševalci peljalo tudi prav mimo našega radia. Utrinke si oglejte na spodnjih fotografijah, spremljali pa smo jih tudi v živo na našem Facebooku. Dirka je poskrbela tudi za vidno promocijo naših krajev, saj jo je Eurosport prenašal v okoli 120 držav po vsem svetu.

Še dve etapi
Pred kolesarji sta na Dirki po Sloveniji zdaj še dve etapi. Sobotna bo iz Ljubljane do Kamnika, na njej bodo morali prečkati tudi Pavličevo sedlo, v nedeljo pa bo še 21-kilometrski kronometer iz Trebnjega do Novega mesta. Podrobnosti o dirki lahko spremljate TUKAJ. (AD)

 

Galerija slik