september 22, 2015

Komu letošnja občinska priznanja v Šentjurju?

Obična Šentjur v četrtek praznuje občinski praznik. Proslavila ga bo s slovesnostjo v Ipavčevem kulturnem centru, na njej bo župan Marko Daici podelil letošnja občinska priznanja. Razkrivamo nagrajence.

Župan Marko Diaci je po osvojitvi naslova državnih prvakov košarkarjem Tajfuna čestital tudi na sprejemu na vrtu Ipavčeve hiše. Zdaj jim bo podelil še občinsko plaketo.

Ipavčeva plaketa državnim prvakom
Najvišje priznanje, Ipavčeva plaketa, ni presenečenje. Prejel jo bo Košarkarski klub Tajfun, ki je postal državni prvak in poskrbel za pravo košarkarsko evforijo v Šentjurju. Občina mu bo plaketo podelila za dolgoletno uspešno strateško delo na področju košarke, promocijo športnega duha in vrednot ter za izjemen športni dosežek. Z dvigom zmagovalnega pokala v ligi Telemah je pomembno prispeval k prepoznavnosti Občine Šentjur na državnem in mednarodnem nivoju. Letos bo zaigral v dveh mednarodnih tekmovanjih.

Priznanje za stolp ljubezni
Pisno priznanje bo letos prejelo Planinsko društvo Žusem. Za njim je uspešno leto, ki ga je najboj zaznamovala postavitev Stolpa ljubezni na vrhu Žusma. „Pri gradnji so planinci povezali širšo skupnost v prizadevanjih, prostovoljnem delu in financiranju ter pokazali moč solidarnosti. S Stolpom ljubezni so izjemno uspešno povezali in nadgradili turistično ponudbo lokalnega območja, ji dodali nov potencial ter s privlačno in izvirno idejo izboljšali prepoznavnost celotne občine,“ so zapisali v obrazložitvi nagrade.

Med nagrajenci tudi učenci
Šentjurski župan ob občinskem prazniku vsako leto nagradi tudi najuspešnejše učence. Pisna priznanja s knjižno nagrado bodo prejeli Aljaž Žafran iz OŠ Slivnica pri Celju, Anej Jesenek iz OŠ Dramlje, Nina Bobek iz OŠ Planina pri Sevnici, Lara Krajnc iz OŠ Hruševec, Mateja Žvegler iz OŠ Blaža Kocena Ponikva in Špela Jezovšek iz OŠ Franja Malgaja Šentjur in dijakinja Šolskega centra Šentjur Tjaša Trbovc. Na predlog Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur bo priznanje prejela Ema Kačičnik za izjemne uspehe na mednarodnih in državnih glasbenih tekmovanjih ter za njen prispevek h glasbeni tradiciji občine. Praznik bodo Šentjurčani proslavili na slovesnosti v četrtek ob 20. uri v Ipavčevem kulturnem centru. (AD)