februar 25, 2019

Komu stekleni pokali drsijo iz rok?

Katja in Davor sta drugo jutranjo kavo tokrat pila s Tanjo Mudrinič, oblikovalko iz Steklarne Rogaška. Njihovi izdelki so romali na različne konce sveta, ima ga tudi angleška kraljica Elizabeta. Njej ni padel na tla, komu pa je?

Tanja Mudrinič (prva z leve) nadvse uživa v svojem poklicu, uživala pa je tudi v družbi naših jutranjikov Katje in Davorja.

Ponosna, da soustvarja steklarsko tradicijo
Steklarna Rogaška je z večstoletno tradicijo ponos naših krajev, saj v njej znanje in spretnosti združujejo številni poklici, vsi pa težijo k vrhunski kakovosti izdelkov, ki jih lahko videvamo na športnih, lepotnih in protokolarnih dogodkih doma in po svetu. Gre za unikatne pokale, ki so izdelani le v nekaj primerkih. Kako se porajajo zamisli za njihove oblike? Kakšne so njihove cene? Kje si jih lahko ogledamo? O tem in če marsičem sta Katja in Davor ob drugi jutranji kavi klepetala s Tanjo Mudrinič, oblikovalko iz Steklarne Rogaška. Pravi, da uživa v oblikovanju stekla, saj ji nudi nešteto priložnosti za ustvarjanje. Jutranjika je zanimalo, ali je na katerega od svojih izdelkov iz kristala še posebej ponosna. Komu in zakaj je prejeti pokal že zdrsnil iz rok? In ja, menda bodo iz steklenih posodic kmalu lahko pili in jedli psi in mačke. Tudi o tem v spodnjem posnetku. (BF)