julij 26, 2019

Konec počitka za celjske rokometaše

Rokometaši Celja pivovarne Laško so začeli priprave na novo sezono. Glavni trener najuspešnejšega rokometnega kluba v državi ostaja Tomaž Ocvirk. Tudi nova sezona bo, kot pravijo, polna izzivov in visokih ciljev.

Pred rokometaši je trdo delo, saj jih čaka zahtevna sezona. (Foto: RK Celje pivovarna Laško)

V ekipi veliko novincev
Celjani bodo sodelovali v treh tekmovanjih – poleg domačega državnega in pokalnega prvenstva še v elitni ligi prvakov. V klubu so ostali kapetan David Razgor, Klemen Ferlin, Gal Marguč, Tilen Kodrin, Domen Makuc in Matic Grošelj, od novincev pa so bili, kot so sporočili iz kluba, na prvem treningu prisotni Vid Poteko, Jan Grebenc, Patrik Leban in Tobias Cvetko. »Kristjan Horžen, Stefan Žabić, Domen Novak so s slovensko izbrano vrsto mladincev na svetovnem prvenstvu, kjer sta s Hrvaško še Josip Šarac in s Portugalsko Diogo Silva. S kadetsko izbrano vrsto Slovenije pa se za prvenstvo pripravljata še Miljan Vujović in Tadej Kljun naštevajo v klubu.

Poudarek na uigravanju
Glavnemu trenerju Tomažu Ocvirku bodo v trenerskem štabu pomagali pomočnika Klemen Luzar in Luka Žvižej, trener vratarjev Aleš Anžič in fizioterapevt Gorazd Žužek. »Vsak trener bi si želel, da bi lahko na prvem treningu pozdravil že celotno ekipo. A ker je ta zelo mlada, je kar nekaj igralcev v različnih reprezentančnih selekcijah, kjer pa, kot spremljam, nastopajo zelo dobro. Čeprav je ta uvod po navadi namenjen nabiranju kondicije, bomo mi že od samega začetka vpeljevali tudi rokomet in taktiko. Ekipa se je namreč močno spremenila, zato bo uigravanje zelo pomembno, po drugi strani pa so se fantje držali programa in prišli na zbor zelo dobro pripravljeni,« ob začetku pripravljalnega obdobja pravi Ocvirk in dodaja, da bodo veliko pozornosti posvečali tudi individualnemu delu, saj mladi igralci potrebujejo nasvete ter vodenje.

V novi ekipi je precej novih obrazov, na prvem treningu vseh igralcev še ni bilo. (Foto: RK Celje pivovarna Laško)

Prva tekma 17. avgusta
Večino priprav bodo celjski rokometaši opravili v domačem Celju, jih pa čaka tudi nekaj pripravljalnih tekem na tujem. 7. avgusta se bodo pomerili z nemškim Magdeburgom, zatem odhajajo na turnir v Ilsenburgu. Prvič boste za Celjane v Zlatorogu lahko navijali 17. avgusta, ko bodo v Velux ligi prvakov igrali proti madžarskemu Veszpremu. Državno prvenstvo se bo začelo 7. septembra. Še več podrobnosti, tudi o vstopnicah, preberite TUKAJ. (AD)