julij 9, 2018

Konec prometnega kaosa v središču Šentjurja

Parkiranje pri šentjurskem zdravstvenem domu in lekarni bo kmalu lažje. Za objektom, kjer je zdaj pravi prometni kaos, bodo namreč uredili obstoječe parkirišče ter zgradili še dodatni velik parkirni prostor. Občina je danes podpisala pogodbo za gradnjo.

Na tem parkirišču je velikokrat prometni kaos. Kmalu bo drugače. (Foto: Štajerski val)

130 parkirnih prostorov
K projektu so skupaj pristopili šentjurska občina in zdravstveni dom ter Celjske lekarne. Na javnem razpisu je najugodnejšo ponudbo podal celjski VOC, parkirišče bo zgradilo za 557 tisoč evrov. „Uredili bomo okoli 130 parkirnih mest. Ob tem bomo uredili tudi dostopno cesto, vse infrastrukturne elemente. Gre za projekt, ki smo ga že dolgo snovali in seveda tudi zelo potrebovali,“ je ob podpisu pogodbe dejal šentjurski župan Marko Diaci. Na izjemen pomen naložbe, ki zajema obnovo obstoječih parkirnih prostorov in gradnjo novih na bližnjem travniku, sta opozorili tudi direktorici Zdravstvenega doma Šentjur in Celjskih lekarn, Melita Tasić Ilić in Lilijana Grosek. „Zelo se veselimo novih parkirnih prostorov. Sedaj smo namreč res velikokrat priča parkirnemu kaosu, zaradi česar je tudi veliko nejevolje. Nemalokrat je kdo koga zaparkiral in pacienti niso mogli domov in so po zdravstvenem domu iskali lastnike avtomobilov. Zdaj tega ne bo več,“ pravi Tasić Iličeva.

Potrebnega bo nekaj potrpljenja
Na novem parkirišču bo mogoče parkirati konec tega leta, direktor podjetja VOC Roman Moškotevc upa, da morda tudi kakšen mesec prej. Ob tem opozarja, da bo med gradnjo obstoječe parkirišče zaprto: „Poleg tega, da bi delo normalno potekalo in bi nam služile vremenske razmere, si najbolj želimo veliko potrpljenja in razumevanja voznikov. Med gradnjo namreč neposredno pri zdravstvenem domu in lekarni ne bo mogoče parkirati. Upamo, da bomo uspeli vsa gradbena dela končati novembra.“ Skico novih parkirišč si oglejte v spodnji fotogaleriji. (AD)

Galerija slik