maj 18, 2016

Konec sezone za Tajfun in Rogaško

Lanskoletna košarkarska pravljica z dvema kluboma s Kozjanskega v finalu se letos ne bo ponovila. Tako šentjurski Tajfun kot Rogaška sta izgubila odločilno, tretjo tekmo četrtfinala. Tajfun je klonil proti Olimpiji, Rogaška proti Heliosu. V polfinalu pa bo igral Zlatorog.

Tajfunu kljub bučni podpori navijačev v Stožicah ni uspelo.

Nerazumljive napake
Tako Tajfun kot Rogaška sta po prvem četrtfinalnem porazu na gostovanjih, pred domačimi navijači uspela zmagati in si zagotoviti še tretjo, odločilno tekmo za preboj v polfinale. Slatinčani so morali po odličnem začetku tekme priznati premoč Heliosu, ki je na zadnji tekmi zmagal za 16 točk, s 74:58. »V prvi četrtini smo igrali naravnost fantastično, od takrat naprej pa je šlo vse le še navzdol. Izgubili smo glavo in na igrišču delali nerazumljive napake. Ob tem smo imeli težave z osebnimi napakami, poškodoval se je tudi Davis. Sedaj je, kar je,« je po tekmi povedal trener Damjan Novaković. Prisluhnite, kaj je še povedal o oceni sezone, v spodnjem posnetku.

Igrali v krču
Na napredovanje v polfinale so kljub težkemu nasprotniku, večkratnemu državnemu prvaku Olimpiji, upali tudi Šentjurčani. A na včerajšnji tekmi Ljubljančanov niso uspeli resneje ogroziti. »Fantje niso bili sproščeni, tako, kot bi morali biti. Celo tekmo smo nekako igrali v krču, z izjemo zadnjih petih, šestih minut, ko smo se prebudili. Če bi celo tekmo igrali tako, verjamem, da bi lahko zmagali, saj je bila Olimpija danes zrela za poraz, ampak tako pač je,« je dejal trener Dejan Mihevc, ki je Tajfun lani popeljal do naslova državnega prvaka. V spodnjem posnetku prisluhnite, kako komentira celotno sezono, ki je bila zgodovinska, saj so se Šentjurčani prvič v zgodovini pomerili v mednarodnih tekmovanjih. Anja Deučman je pred naš mikrofon ujela tudi člana uprave Dušana Debenaka ter preverila, kakšno je vzdušje med navijači po koncu sezone.

Zlatorog v polfinalu z Olimpijo
Po izpadu lanskoletnih finalistov ima celjska regija v ognju še enega predstavnika. Laški Zlatorog od decembra, ko je na trenersko klop sedel Aleš Pipan, niza odlične predstave. V polfinale se je prebila po dveh zmagah nad Škofjo Loko. Za finale se bo borila proti Olimpiji, prva tekma bo v soboto v Laškem, druga v ponedeljek v Ljubljani, morebitna tretja spet v Laškem, prihodnji četrtek. Drugi polfinalni par sta Krka – Helios. (AD)

Datoteke

Dejan Mihevc o sezoni

Dušan Debenak o sezoni

So navijači Tajfuna razočarani po koncu sezone?

Damjan Novakovič o sezoni