avgust 7, 2015

Konec tedna potrpežljivo na cestah

Se v teh dneh odpravljate proti morju? S seboj na pot vzemite veliko potrpežljivosti, saj je ves konec tedna pričakovati gnečo na cestah in mejnih prehodih. Turistična sezona je namreč na vrhuncu.

Na cestah je pričakovati precejšnjo gnečo.

Gneča in delovne zapore
Povečan promet na cestah proti slovenski Obali in proti Hrvaški je pričakovati že v petek pozno popoldne, največ pločevine pa bo na cestah v soboto od jutra do popoldneva. V nedeljo naj bi se razmere že nekoliko umirile, zato se, če je mogoče, na pot odpravite takrat. Ob tem bodo dodatne zastoje povzročala še dela na cestah.V nadaljevanju smo zbrali informacije o tem, kje je pričakovati največjo gnečo. Še več podrobnosti in aktualno stane na cestah najdete TUKAJ.

- Večkilometrski zastoji bodo v soboto predvidoma vse do poznega popoldneva na podravski avtocesti Maribor–Ptuj proti Hrvaški, pred koncem avtoceste pri Dražencih ter naprej na glavni cesti Ptuj–Gruškovje do mejnega prehoda Gruškovje. Gost promet je na tem mejnem prehodu pričakovati že v noči na soboto.
- Gost promet je zlasti v soboto dopoldan pričakovati na primorski avtocesti Ljubljana–Koper, na južni ljubljanski obvoznici Ljubljana-center proti Kopru.
- Na cestah proti morju je pričakovati zastoje na koncu hitre ceste Koper–Izola, Izola–Portorož–Sečovlje proti mejnemu prehodu Sečovlje, na hitri cesti Škofije–Koper, na cesti Postojna–Pivka–Ilirska Bistrica do mejnega prehoda Jelšane ter na cesti Kozina–Podgrad–mejni prehod Starod.
- Zaradi del je oviran promet na štajerski avtocesti. Na odseku med priključkoma Celje-center in Celje-zahod je promet le po enem pasu v obe smeri. Med priključkoma Dramlje in Celje-center promet zaradi gradnje protihrupnih ograj poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri,

Na pot dobro spočiti
V Prometno-informacijskem centru za državne ceste voznikom priporočajo, da načrtujete daljši čas potovanja in si vnaprej pripravite alternativne poti in predvidene postanke. Na pot se odpravite naspani in spočiti ter v času manjše vročine. Vozilo naj bo tehnično brezhibno, ob sebi pa imejte tudi dovolj tekočine, najbolje vode. V primeru zastoja je treba poskrbeti za prostor za intervencijska vozila.