julij 5, 2018

Konjičani s kolesom v Beograd

V poletnih mesecih si zaradi počitnic in dopusta vzamemo več časa zase in za svoje hobije. Denimo za kolesarjenje. In nekateri se odpravljajo tudi na daljše ture. Skupina Konjičanov se je odločila za obisk Beograda. S kolesom. In nekaj foto utrinkov so delili tudi z nami.

Že nekaj let se Konjičani s kolesom odpravljajo na daljše ture. In vedno se vrnejo s prijetnimi vtisi. (Foto: PD Slovenske Konjice)

Prekolesarili 660 kilometrov
Pobuda za potepanje s kolesom se je med člani Planinskega društva Slovenske Konjice prvič porodila že pred leti. In od takrat se vsako poletje odpravijo na daljšo pot. Najraje po krajih bivše skupne države Jugoslavije. Tokrat so se določili za obisk Beograda. Večdnevno kolesarjenje jih je iz Slovenskih Konjic vodilo mimo Varaždina, od tam pa na Madžarsko, kjer so kolesarili po levem bregu Drave do Osijeka. Iz Osijeka so se odpravili mimo Iloka, Vukovarja do Novega Sada, vse do Beograda. Pravijo, da je potovanje s kolesom primerno za tiste, ki želijo spoznati bolj odmaknjene kotičke, kjer je pristnost doma. Spoznali so veliko prijaznih, zanimivih in gostoljubnih ljudi, še pravijo. Vračali so se iz Novega Sada preko Šida do Vinkovcev. Tam so po 660 prekolesarjenih kilometrih sedli na vlak, s katerim so se pripeljali domov. Nekaj vtisov s poti so ujeli v fotoobjektiv - v spodnji galeriji. (BF)