januar 31, 2018

Konjičanom brezplačna pravna pomoč

Po nekajletnem premoru občina  Slovenske Konjice za Konjičanke in Konjičane znova uvaja brezplačno pravno pomoč. Vsak prvi četrtek v mesec jo bo občanom zagotavljala upokojena sodnica Lidija Pratnemer. Prvič že jutri.

Vsak prvi četrtek v mesecu bo v prostorih konjiške občinske uprave brezplačno pravno pomoč zagotavljala upokojena sodnica Lidija Pratnemer .

Mnogi nimajo denarje za drage odvetnike
Če želite brezplačne pravne nasvete, se morate predhodno najaviti na konjiški občinski upravi. Po elektronski pošti ali po telefonu (email:info@slovenskekonjice.si ali na telefonsko številko 757 33 60). Konjičnka Lidija Pratnemer je službovala na sodišču v Slovenskih Konjicah. To je do leta 1995 občankam in občanom zagotavljalo brezplačno pravno pomoč. Povpraševanje je bilo izjemno veliko. Po reorganizaciji sodišč je bila pomoč ukinjena. Tako so mnogi ostali prikrajšani za pravne nasvete, saj stroškov dragih odvetnikov ne morejo poravnati. Zato ne preseneča, da so Konjičani med decembrskim obiskom na ta problem opozorili varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer, ta pa je njihovo željo prenesla vodstvu konjiške občine. Ta je ukrepala in k sodelovanju povabila Lidijo Pratnemer, ki je brez oklevanja pristala na sodelovanje. Pratnemerjeva je tudi predsednica Sveta za invalide in ji prostovoljno delo ni tuje. Največ vprašanj pričakuje s področij premoženjskega prava, dedovanja in sociale. Ljudje, ki jih pesti socialna stiska, imajo veliko pravic, vendar z njimi mnogi sploh niso seznanjeni. Zato bo prav zanje tovrstna brezplačna pomoč še kako dobrodošla. (BF)