marec 6, 2019

Najboljša konjiška športnika Martina in Aljaž

Najboljša konjiška športnika minulega leta sta metalka kopja Martina Ratej in boksar Aljaž Venko. Ratejeva je lani v Berlinu na evropskem prvenstvu zasedla četrto mesto, Venko pa se ponaša z nazivom državni prvak v kategoriji do 75 kilogramov, ki ga v soboto čaka prva profesionalna borba.

Martina Ratej in Aljaž Venko nista skrivala zadovoljstva ob prejetih nazivih - naj športnik/ca. (Foto:Zavod za šport Slovenske Konjice)

Približno 115 plaket in priznanj
Konjičan Aljaž Venko od začetka leta trenira pod okriljem kluba TS Fight Sportmanagement Gmbh iz nemškega mesta Karlsruhe. Premierno bo v boksarski profesionalni ring stopil v Sarajevu. Njegov sobotni nasprotnik v srednji kategoriji bo domačin Medaris Durić. Sicer pa Martina Ratej in Aljaž Venko nista bila edina izpostavljena športnika na včerajšnji prireditvi Športnik leta v organizaciji konjiškega Zavoda za šport. Naziv najboljši športni ekipi za leto 2018 sta prejeli Članska ekipa Ženskega košarkarskega kuba Konjice in člansko moštvo Nogometnega kluba Dravinja. Posebno priznanje za promocijo konjiške občine je župan Darko Ratajc namenil teniški igralki Tamari Zidanšek, ki niza izjemne uspehe na turnirjih po vse svetu in je najviše uvrščena Slovenka na svetovni teniški lestvici. Zaradi Tamarine odsotnosti v tujini je priznanje prejela njena mama. Prireditev je minevala v sproščenem in zabavnem duhu, saj jo je povezoval stand up komik Tin Vodopivec. Plakete in priznanja je za udejstvovanje na različnih športnih področjih prejelo približno 115 športnic, športnikov, športnih delavcev in društev. 

25 let je star konjišk Zavod za šport
"Dejstvo je, da je gibanje jedro vsake športne dejavnosti in pomemben spremljevalec posameznikovega življenja. Telesne dejavnosti pomembno vplivajo na naše ravnovesje in pomagajo pri zmanjševanju stresa vsakodnevnih naporov in delovnih obveznosti. Zato si bomo v zavodu še naprej prizadevali za dobro pogoje za delovanje društev in urejeno športno infrastrukturo," je med drugim poudarila direktorica Laura Krančan in zbrane spomnila na 25-obletnico Zavoda za šport Slovenske Konjice. In kako so počastili jubilej?

Spodaj še nekaj foto utrinkov s sinočnje prireditve Športnik leta v športni dvorani v Slovenskih Konjicah. (BF)

 

Galerija slik