april 9, 2015

Konjiški Baumüller Dravinja zaposluje

V času visoke brezposelnosti so novice o odpiranju novih delovnih mest toliko bolj dobrodošle. Najmanj 35 ljudi se bo to pomlad zaposlilo v podjetju Baumüller Dravinja v Slovenskih Konjicah. Iščejo predvsem električarje in strojnike.
Foto: Baumuller

Proizvodnjo iz Nemčije selijo v Konjice


V podjetju Baumüller Dravinja zaposlujejo 190 ljudi, njihov glavni proizvod je stikalna omara, ki jo v celoti izdelajo sami. So del družinskega podjetja, s sedežem v Nürnbergu, ki skupno zaposluje okoli tisoč ljudi. Kot je pojasnil prokurist podjetja Jožef Klajnšek, dodaten kader potrebujejo zaradi širitve proizvodnje:" V Slovenske Konjice bomo namreč v celoti preselili proizvodnjo električnih omaric iz Nemčije. Pred kratkim smo zato kupili tudi dodatne proizvodne prostore." Iskanje novih sodelavcev so zaupali agencijam, izbori pa bodo potekali v več fazah. Konec leta  naj bi jih bilo v njihovem kolektivu med 220 in 230.

Povečujejo prihodke


Po Klajnškovih besedah krize na trgih evropske unije ne zaznavajo. Za njimi je še eno uspešno poslovno leto. Lanski prihodki so bili za 15 odstotkov višji kot so načrtovali, dobiček je bil v skladu z načrtovanim. S svojimi proizvodi so prisotni po vsej Evropi, izjema je le italijansko tržišče. Sicer pa v podjetju nenehno posodabljajo tehnologijo, samo lani so v ta namen vložili milijon evrov. Spomnimo, da je bilo podjetje Baumüller Dravinja lani nominirano za regijsko Gazelo kot najhitreje rastoče podjetje v celjski regiji. (BF)


Prokuristu Jožefu Klajnšku lahko na temo novih zaposlitev prisluhnete v spodnjem posnetku:

Datoteke

Klajnšek za SPLET.mp3