junij 7, 2017

Konjiški bazen bo to poletje sameval

V prihajajočih poletnih mesecih osvežitev na bazenu v Slovenskih Konjicah ne bo mogoča. Bazenski kompleks je potreben temeljite prenove, ki naj bi po prvih ocenah stala najmanj 350 tisoč evrov. Kdaj bo znova odprt, ni znano.

Več kot 60 poletij je konjiški bazen bolj ali manj uspešno privabljal obiskovalce, letos zaradi nevarnosti ostaja zaprt.

Bazen je nevaren za obratovanje
Približno 60 let je star konjiški bazen. Prva desetletja je bil priljubljeno zbirališče mnogih Konjičanov in okoličanov vseh generacij. Minula poletja je prihajala le peščica kopalcev, pa še ti predvsem iz okoliških občin. Prodajo vstopnic je nemalokrat klestilo tudi slabo vreme. Izguba se je tako nezadržno kopičila. "Za kritje izgube smo zadnja leta ob koncu vsake poletne sezone zagotavljali od 50 do 60 tisoč evrov. Prišli smo do točke, ko je potreben temeljit razmislek o tem, kakšen bazen sploh želimo," poudarja župan Miran Gorinšek. Ker je varnost kopalcev na prvem mestu, je občina letos naročila izvedeniško mnenje, ki je pokazalo, da je objekt za kopalce nevaren. Potreben je temeljite rekonstrukcije, vredne vsaj 350 tisoč evrov. Projektno dokumentacijo naj bi občina začela pripravljati še letos, ni pa še znano, kdaj bodo zabrneli delovni stroji. Sicer pa sta v konjiški občini dva bazena. Tisti Na Zbelovem bo kmalu odprl vrata. Preko Društva prijateljev mladine Slovenske Konjice bo za konjiške otroke avtobusni prevoz do tja organiziran brezplačno. (BF)