december 14, 2016

Konjiški vrtec dobiva novo podobo

V začetku poletja so v središču Slovenskih Konjic le zabrneli delovni stroji. Začela se je težko pričakovana gradnja prizidka in prenova dotrajane enote konjiškega vrtca na Prevratu. Preverili smo, kako potekajo gradbena dela in kdaj bodo prerezali otvoritveni trak.  

Novogradnja je skoraj na polovici, zaključila se bo julija - adaptacija starega dela pa se bo začela avgusta in končala novembra prihodnje leto.

Izvrstni pogoji za 140 otrok
Vrtec na Prevratu se je pred skoraj šestimi meseci prelevil v gradbišče. Otroci menda z zanimanjem opazujejo delo gradbincev. In tudi sami ustvarjajo, imajo maketo, pri čemer nadvse uživajo. Do konca julija 2017 bo zgrajen (1537 m2 velik) novi del objekta. Takrat se bodo vanj preselili otroci iz starega (505 m2) dela vrtca, ki ga bodo do konca novembra temeljito prenovili. "V dograjenem in prenovljenem vrtcu bomo tako še pred koncem naslednjega leta zagotovili kakovostne pogoje za približno 140 otrok v 13 oddelkih," napoveduje ravnatelj konjiškega vrtca Tomaž Popović. Denar za približno 2,8 milijona evrov vredno naložba je zagotovila občina Slovenske Konjice, ki je gradnjo zaupala podjetju GIC Gradnje iz Rogaške Slatine. Vreme je bilo gradbincem do zdaj naklonjeno, zato dela potekajo po predvidenem časovnem načrtu. To pa ni edina dobra novica za predšolsko vzgojo v krajih na Konjiškem  - februarja bo konjiška občina začela graditi vrtec tudi v Ločah, vrata naj bi odprl prihodnjo jesen. (BF)

Galerija slik