september 7, 2018

Konjiškim trgačem bo pomagala Vinska kraljica

Na Konjiškem ima vinogradništvo bogato tradicijo. Zato jo vsako leto počastijo s prireditvijo Naznanitev trgatve, ki bo tudi letos med trtami slikovitih vinorodnih Škalc. Vinogradniki Dravinjske doline obljubljajo druženje s pestrim zabavnim programom, pričakujejo vas jutri. Prišla bo tudi Vinska kraljica.  

V vinorodne Škalce, kjer bodo jutri veselo naznanjali začetek trgatve, se boste lahko pripeljali s kočijo. Tako kot lani. (Foto: TIC Slovenske Konjice)

Prikaz trgatve na star način
Trgači si bodo brente oprtali v osrčju Škalc, kjer je doma Zlati grič, največji proizvajalec žlahtne kapljice na Konjiškem. Grozdje bodo obirali po starih običajih, pomagala jim bo Vinska kraljica Slovenije Katarina Pungračič. Obiskovalci boste ob glasbi ansambla Vižarji in napitnicah skupine Kvariton lahko razvajali svoje brbončiče s pristnimi okusi lokalnih ponudnikov iz Turistične destinacije Rogla-Pohorje. "Polno brento smeha bo s seboj prinesel Pohorski klatež. Za vinogradniško malico velikih in malih trgačev pa bo tudi tokrat skrbela Gostilna Grič. Med prireditvijo bomo obiskovalcem omogočili brezplačne vodene oglede vinske klet Zlati grič, ki velja za tehnološko najbolje opremljeno v tem delu Evrope," pravi Tjaša Kangler, vodja Turistično-informacijskega centra Slovenske Konjice. Ob tem dodaja, da tudi na najmanjše trgače niso pozabili, saj bodo lahko sodelovali v grozdnih ustvarjalnicah. Če boste želeli, se boste na prizorišče prireditve lahko pripeljali s kočijo. Vozila bo s parkirišča pri Mercatorjevem trgovskem centru. (BF)