avgust 26, 2016

Korak bližje novi športni dvorani v Hruševcu?

Normativi kažejo, da potrebujejo v občini Šentjur več pokritih športnih površin. Vsaj nekaj dodatnega prostora načrtujejo z novo, večjo športno dvorano pri Osnovni šoli Hruševec. Občinska uprava je včeraj predstavila idejni projekt, kdaj ga bo lahko uresničila, še ni mogoče napovedati.

Takole bi po idejni zasnovi bila nova športna dvorana v Hruševcu.

Večja in za več športov
Dvorana v Hruševcu je stara 20 let, a je že nujno potrebna temeljite prenove, prav tako je premajhna. Uporabljajo jo šolarji, dijaki, številna športna društva, je domača dvorana košarkarskega prvoligaša, Tajfuna. V njej so tudi razne prireditve. Po idejni zasnovi, ki jo je pripravilo podjetje Uniprojekt, bi v Hruševcu dobili moderno dvorano, ki bi omogočala številne športe, v njej bi bila tudi fitnes in plesna dvorana, na tribunah bi imela 1074 sedišč, ob kulturnih prireditvah bi lahko sprejela 2.100 ljudi. Tako bi omogočala kakovostno izvedbo šolske športne vzgoje, organizacijo različnih športnih tekmovanj, priložnosti za vadbo športnih društev in klubov ter rekreacijo občanov, pa tudi izvedbo večjih kulturnih prireditev.

Do izvedbe še daleč …
Na včerajšnji javni predstavitvi projekta so sodelujoči, predvsem funkcionarji različnih športnih društev, idejo pozdravili in podali predloge za še nekaj izboljšav projekta. Podrobnejših podatkov o ceni takšne naložbe in o tem, kdaj bo občina dvorano zgradila, pa niso dobili. Projekt je namreč komaj ideja, šele nadaljnja dokumentacija bo prikazala približne stroške, zatem pa bo pred občinsko upravo še največji zalogaj, pridobitev denarja. „Jasno je, da občina sama takšnega finančnega zalogaja ni zmožna, morali bomo najti zunanje vire sredstev. Tako bomo naredili vse, da bomo pripravljeni na morebitne razpise,“ pravi župan Marko Diaci. Predstavnik ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ni potregel s prav spodbudnim podatkom, razpisov ministrstva za gradnjo športnih dvoran po njegovih besedih ni pričakovati pred letom 2019. Šentjurčani vseeno ostajajo optimisti. Podrobneje o načrtovanem projektu in o tem, ali občina še razmišlja tudi o gradnji športne dvorane pri Šolskem centru Šentjur, prisluhnite v spodnjem pogovoru z županom Markom Diacijem. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Župan Marko Diaci o načrtih