marec 16, 2020

Koronavirus tudi v domu starejših v Štorah

V domu za starejše občane v Štorah so potrdili prvi primer koronavirusa. Okužena je zaposlena v domu, ki prihaja iz Šmarja pri Jelšah. 12 zaposlenih, ki so bili v stiku z omenjeno delavko so poslali na testiranje.

Na rezultate testiranj na okužbo pri ostalih zaposlenih v Domu Lipa v Štorah še čakajo. (Foto: Dom Lipa Štore)

Zaposlena bila v samoizolaciji
V domu za starejše občane v Štorah, Domu Lipa, je z novim koronavirusom okužena ena izmed zaposlenih. Vodstvo doma je včeraj obvestila, da je bila na testiranju pozitivna. Zaposlena živi v občini Šmarje pri Jelšah, ki je žarišče koronavirusa. Na delovnem mestu zaposlena znakov okužbe ni kazala, od četrtka ni več delala in je v samoizolaciji čakala na izid testiranja, pojasnjuje direktorica Marinka Hrnčič.



Na testiranju še 12 zaposlenih 
Vse, ki so bili pretekli teden v stiku z omenjeno delavko iz Šmarja pri Jelšah, so v domu poslali na testiranje. Po besedah Hrnčičeve gre za vsega skupaj 12 zaposlenih, ki pa se trenutno dobro počutijo in ne kažejo znakov okužbe. Do rezultatov testov, ki bodo znani v dveh dneh, bodo ostali doma. Za preprečevanje širjenje virusa so v domu sprejeli poostrene higienske in zdravstvene ukrepe. Na Ministrstvo za zdravje in Skupnost socialnih zavodov Slovenije (SSZS) pa so poslali zahtevo za dostavo dodatne zaščitne opreme. (SP)