januar 14, 2016

Košarkarji Rogaške izpadli iz pokala Spar

Košarkarji Rogaške so izpadli iz pokalnega tekmovanja Spar. Preboj v četrtfinale jim je onemogočil domžalski Helios, ki je bil na obeh tekmah malenkost boljši. Na lestvici državnega prvenstva Slatinčani še vedno vodijo.

Košarkarji Rogaške so tokrat parket zapuščali sklonjenih glav. S tribun jih je sicer spodbujalo okoli 600 navijačev. (Foto: KK Rogaška)

Davis prvič na parketu
Na prvi tekmi za preboj v četrtfinale pokala Spar so Domžalčani zmagali za tri točke. Na včerajšnji povratni tekmi v Rogaški Slatini je bila razlika še manjša, a znova v korist Heliosa. Zmagal je s 77:75. Slatinčanom je moči zmanjkalo v drugem polčasu, po prvem so vodili za šest točk. „Domžalčani so bili v prednosti, imeli so prosto soboto. Mi smo imeli naporen ritem treh tekem. Največji problem pa je prihod novega igralca, ki še ne pozna in ne more poznati naše igre ne v napadu ne v obrambi,“ je po porazu povedal trener Damjan Novakovič. Kljub vsemu je novinec, mladi Američan Dee Davis, pokazal, da bo odlična okrepitev slatinskega moštva. Včeraj je vknjižil šest točk. Najboljša sta bila Milivoje Mijović in Cory Remekun s po 18 točkami.

Priložnost za uigravanje
„Ne bom rekel, da sem vesel, da smo izgubili in da ne gremo v četrtfinale pokala, ampak po drugi strani sem vesel, da bomo lahko zdaj 15 dni v miru trenirali, do naslednje tekme proti Portorožu. Vmes nas sicer čaka še tekma proti Elektri, ki bo formalnost. Med pokalnim zaključkom bomo imeli znova premor, ki ga bomo izkoristili za nadaljnje uigravanje. Mislim, da bomo zatem prišli v optimalno formo,“ pravi Novakovič. Njegova ekipa bo moči tako zdaj usmerila v državno prvenstvo, kjer je lani dosegla zgodovinski uspeh, saj je bila državni podprvak. Z osmimi zmagami in enim porazom je trenutno na prvem mestu lestvice.

Štiri ekipe v četrtfinale brez boja
Ekipa Domžal si je četrtfinale pokala Spar zagotovila kot prva. Ostale povratne tekme bodo namreč prihodnji teden. Neposredno so se v četrtfinale uvrstile ekipe Tajfuna, Olimpije, Krke in Laškega, saj vsaka igra v dveh mednarodnih tekmovanjih. Žreb četrtfinalnih parov bo konec meseca. (AD)