oktober 15, 2018

Za župana v Celju tudi Matevž Vuga

Za županski stolček v Mestni občini Celje se bo čez dober mesec dni potegoval tudi Matevž Vuga. 31-letnik, trenutno zaposlen kot vodja logistike v enem izmed celjskih proizvodnih podjetij, bo kandidiral s podporo stranke SMC.

Matevž Vuga je svojo predstavitev pripravil na pogorišču nekdanjega Rakuševega mlina ob Mariborski cesti. Tam bo, če bo izvoljen, postavil nov center za kulturne dejavnosti. (Foto: Radio Štajerski val)

Matevž Vuga, ki je oče dveh otrok, se je za kandidaturo za župana odločil, ker meni, da Celje potrebuje nov razvojni zagon, novo energijo in sveže ideje, ki mu jih skupina ljudi, ki je mesto vodila zadnjih 20 let, ne more več dati. Med glavnim poudarki svojega programa izpostavlja:

V svojem programu Več za Celje med načrti med drugim izpostavlja še nadaljevanje projekta okoljske sanacije zemljin pri vrtcih in osnovnih šolah ter na kritičnih javnih površinah, izgradnjo športno-rekreacijskega centra na Špici, razvoj turizma in celostno obnovo Šmartinskega jezera ter nov dom za ostarele. Matevž Vuga je doslej sedmi kandidat, ki se podaja v župansko bitko v Celju. Svoje kandidature so javnosti že predstavili Bojan Šrot, Sandi Sendelbah, Marko Zidanšek in Branko Verdev. O njih si lahko preberete v spodnjih povezanih prispevkih. Za župana Mestne občine Celje bo kandidiral tudi Matjaž Železnik iz SDS, ki pred novinarje še ni stopil. Svojo kandidatko v bitko pošilja tudi Levica, razkrila jo bo jutri. (NS)

Povezani prispevki:

Bojan Šrot verjame v šesti uspeh na županskih volitvah
Sandi Sendelbah za županski stolček v Celju
V župansko bitko v Celju tudi Marko Zidanšek
Za županski stol v Celju tudi Branko Verdev